Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Χάκερ δίνει χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνεις ασφαλής στο διαδίκτυο

Τις χρήσιμες συμβουλές του για την ασφάλεια σου στο διαδίκτυο αποκάλυψε ένας hacker από το Λονδίνο, ο οποίος δουλεύει πολλά χρόνια πάνω στην προστασία του λογισμικού και των πληροφοριών. Αυτό που κάνει ουσιαστικά, είναι το να χακάρει ιστοσελίδες, δίκτυα και εφαρμογές στα κινητά των πελατών του ώστε να εντοπίσεις τις αδυναμίες τους και να τους προτείνει λύσεις. 

Αν όχι αυτός, τότε ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές για να είσαι ασφαλής στο διαδίκτυο; Διάβασε αναλυτικά παρακάτω ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι χρήστες και γίνονται εύκολοι στόχοι για υποκλοπή.

  • Το συναίσθημα μπορεί να μας δημιουργήσει μπελάδες

Οι σύγχρονες απόπειρες εξαπάτησης περιέχουν ένα στοιχείο που είναι γνωστό ως κοινωνική μηχανική, η πράξη με άλλα λόγια της προφορικής χειραγώγησης ατόμων με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών. Παραδείγματος χάρη, το να κάνουμε κλικ σε ένα κακόβουλο μήνυμα επειδή νομίζουμε ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια ή να ανοίξουμε την πόρτα χωρίς να ελέγξουμε σε μια έγκυο κυρία.

  • Χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης ξανά και ξανά

Η καλύτερη συμβουλή εδώ είναι να μην χρησιμοποιούμε ποτέ μα ποτέ τον ίδιο κωδικό πρόσβασης δύο φορές. Εάν μας παραβιάσουν κάποιον λογαριασμό, τότε θα μας τους παραβιάσουν όλους.

Ορισμένοι από εμάς θεωρούμε ότι κάθε σύνδεσμος που περιλαμβάνεται σε κάποιο email είναι ασφαλής

Μην κάνετε κλικ σε κανένα σύνδεσμο που βρίσκεται σε email και επισκεφθείτε απευθείας τον ιστότοπο.

  • Λέμε την αλήθεια

“Πότε γεννήθηκες;” ή “ποιο είναι το πατρικό όνομα της μητέρας σου;” Αυτές είναι από τις πλέον κοινές ερωτήσεις που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι σε μια προσπάθεια να σας προφυλάξουν από απόπειρες εξαπάτησης. Οι απαντήσεις σας δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν από κακόβουλους καθώς πρόκειται για πληροφορίες που έχετε ήδη αποκαλύψει κάπου online και ο οποιοσδήποτε ψάξει λίγο θα τις βρει. Δεν χρειάζεται να πείτε την πραγματική σας ημερομηνία γέννησης ή το αληθινό πατρικό της μητέρας σας.

  • Αποκαλύπτουμε πολλά... ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνετε προσωπικές πληροφορίες σε οποιοδήποτε δίκτυο ή ιστοσελίδα εκτός κι εάν υπάρχει συγκεκριμένος και σοβαρός λόγος. Παραδείγματος χάρη, εάν συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi και σας ζητήσει να βάλετε τα στοιχεία σας, όπως το όνομά σας, την ημερομηνία γεννήσεώς σας και τη διεύθυνσή σας, δεν δεσμεύεστε νομικά να είστε ειλικρινείς. Βάλτε κάτι άλλο και μην αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Όσο πιο πολλές προσωπικές πληροφορίες αποκαλύπτετε στο διαδίκτυο, τόσο πιο εύκολο θα είναι για κάποιον να τις εντοπίσει. Την επόμενη φορά που είστε στον λογαριασμό σας στα social media, φροντίστε να αναφέρετε τα λιγότερα δυνατά. Η οικογένειά σας και οι φίλοι σας γνωρίζουν ήδη το τηλέφωνό σας και το που μένετε, δεν χρειάζεται να το μάθουν κι άλλοι. Και το πιο σημαντικό, μην αποκαλύπτετε ότι θα λείψετε ή ότι θα πάτε ταξίδι.

  • Το προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα είναι ανοικτό

Στον λογαριασμό σας στο Facebook, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και στο Ποιος μπορεί να δει τις πληροφορίες μου και επιλέξτε: μόνο φίλοι. Με αυτό τον τρόπο μόνο οι κοντινοί σας άνθρωποι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Κάντε το ίδιο και με τους υπόλοιπους λογαριασμούς σας.

  • "Δίνουμε" πολλά για να πάρουμε δωρεάν εφαρμογές

Οι χάκερς μπορούν να κατεβάσουν κατασκοπευτικό λογισμικό στη συσκευή σας μέσω των εφαρμογών. Πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή ελέγξτε τι είδους πληροφορίες αποθηκεύει. Παραδείγματος χάρη, μια εφαρμογή για κάποιο παιχνίδι δεν είναι απαραίτητο να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες του δικτύου σας ή στον κατάλογο επαφών σας. Καλό είναι επίσης να κάνετε συχνές αναβαθμίσεις στις εφαρμογές σας επειδή τα επίπεδα ασφαλείας ολοένα και καλυτερεύουν.

  • Δεν κάνουμε εκκαθάριση στο ιστορικό περιήγησης του browser

Αυτή είναι μια σημαντική συμβουλή εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την ίδια συσκευή με κάποιον άλλο, τον κοινό υπολογιστή του σπιτιού, το iPad ενός φίλου, κλπ. Ο Chrome και ο Firefox κρατούν αρχεία με τις αναζητήσεις σας, το που έχετε μπει και ποιες σελίδες έχετε επισκεφθεί. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν εκεί για κάποιες ημέρες ή εβδομάδες και εάν δεν κάνετε εκκαθάριση στο ιστορικό σας είναι εύκολο για κάποιον να υποκλέψει πληροφορίες για την δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Tags
Back to top button