Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης: Μαύρες οι προβλέψεις με 1.800 νεκρούς μέχρι τα Χριστούγεννα – Τι θα καθορίσει το lockdown

Ο Νίκος Τζανάκης τόνισε πως σε δύο με τρεις εβδομάδες, σχεδόν έως τις 25 Δεκεμβρίου, οι ημερήσιοι θάνατοι λόγω κορονοϊού θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά διψήφια νούμερα, μεταξύ 79 και 95. Μάλιστα, δεν απέκλεισε ορισμένες ημέρες ο αριθμός των νεκρών να είναι τριψήφιος.

Παυλάκης: Να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές

Σημείωσε πως υπάρχει μια χαραμάδα αισιοδοξίας λέγοντας πως παρά το γεγονός πως ο επιδημιολογικός φόρτος της χώρας μας είναι υψηλός, δεν παρατηρείται περαιτέρω αύξηση και η καμπύλη παρουσιάζει μια οριζοντοποίηση. 

Ωστόσο, τόνισε πως θα υπάρξουν νεκροί και διασωληνωμένοι καθώς είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο δείκτης που θα καθορίσει αν θα χρειαστεί lockdown

Έσπευσε να σημειώσει πως «το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», αλλά εξέφρασε την άποψη πως για να επιβληθεί lockdown η κατάσταση θα πρέπει να έχει φτάσει στο απροχώρητο και μέχρι τότε – όπως είπε – υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν. 

Στο σημείο αυτό μίλησε και για τον δείκτη που θα καθορίσει αν έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, τονίζοντας πως αν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 550 θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις ωστόσο «απέχουμε από αυτό».

Παγώνη: Δεν πρέπει να περιοριστούν τα χειρουργεία – «Όχι» στην οδηγία του υπουργείου Υγείας

Όπως είπε τώρα γίνονται κατά μέσο όρο 440 εισαγωγές την ημέρα και εξήγησε πως με 600 και 700 νέες νοσηλείες, τα νούμερα των διασωληνωμένων θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα χωρίς και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, ανέφερε πως για κάθε χίλια επιπλέον κρούσματα κορονοϊού θα έχουμε 10 επιπλέον νεκρούς και 50 με 70 διασωληνωμένους ασθενείς. 

Tags
Back to top button