Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο - Χ. Δούκας: «Σήμερα γίναμε όλοι μια παρέα»

Οι ψησταριές, που έφτασαν σε 8 μέτρα μήκος, πήραν «φωτιά» κατά τις 12 το μεσημέρι, ψήνοντας περίπου 800 κιλά κρέας, δηλαδή 6.000 καλαμάκια και 3.000 σούβλες κεμπάπ, τα οποία απόλαυσε ο κόσμος που πλημμύρισε την πλατεία.

«Στη Βαρβάκειο σήμερα γίναμε όλοι μια παρέα. Αφήσαμε τις έγνοιες μας για λίγο και γλεντήσαμε με την ψυχή μας, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι και επισκέπτες», δήλωσε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, ο οποίος παραβρέθηκε στο «τσίκνισμα» και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει με πολλές εκδηλώσεις να σκορπίζει το κέφι της Αποκριάς σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας».

Η γιορτή ξεκίνησε στις 11 το πρωί από την πλατεία Συντάγματος, με τη μεγάλη εθιμική διαδρομή της Πολιτιστικής Εταιρείας Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι». Η πομπή κατέληξε στην πλατεία Κοτζιά, με την αναπαράσταση του αυθεντικού νησιωτικού εθίμου των Κορδελάτων της Νάξου.

Παράλληλα, στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς, τον τόνο έδωσε αρχικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Στις 11:30, ομάδες παραδοσιακών χορών ενηλίκων από τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Ευελπίδων, Κυψέλης, Λ. Αλεξάνδρας, Νέου Κόσμου και Σεπολίων παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενισχύοντας τον λαογραφικό χαρακτήρα της ημέρας και στη συνέχεια το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων ξεσήκωσε τον κόσμο με ένα λαϊκό πρόγραμμα και χορό.

Tags
Back to top button