Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tσελέντης: Εναν σεισμό 6,5 Ρίχτερ τον θέλουμε κάθε δυο-τρία χρόνια στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αντέχει σεισμούς 6,5 με 7 Ρίχτερ, αν γίνουν στην θάλασσα, τόνισε σήμερα ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, σημειώνοντας παράλληλα όμως ότι αν αυτοί γίνουν στην ξηρά θα έχουμε τρομακτικές συνέπειες.

Όπως τόνισε μάλιστα ο καθηγητής σεισμολογίας, στην Ελλάδα κανείς δεν θα πει ότι δεν περιμένει να γίνει σεισμός.

Ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε και στον φονικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ που έπληξε το Ιράν και το Ιράκ και εξήγησε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολύ μεγάλα ρήγματα τα οποία δεν έχουν «καμία σχέση με την Ελλάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρήγμα της Ανατολίας δεν επηρεάζεται από τα 7,3 Ρίχτερ.

Αναφερόμενος στην χαρτογράφηση των ρηγμάτων Σαντορίνης-Αμοργού, ο κ. Τσελέντης την χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή». Σχετικά με το ρήγμα της Αμοργού υπενθύμισε ότι «είχε κάνει το 1956 τσουνάμι 30 μέτρων στην Αμοργό και 20 μέτρων στην Φολέγανδρο» είπε όμως ότι «ενεργοποιείται κάθε εκατοντάδες χρόνια, οπότε το ξεχνάμε».

Τέλος, ο κ. Τσελέντης είπε επίσης ότι ένα σεισμός 6,5 Ρίχτερ «τον θέλουμε, κάθε δύο – τρία χρόνια» για να εκτονώνεται η ενέργεια η οποία όπως σημείωσε στον σεισμό των 6 Ρίχτερ είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη από έναν σεισμό μεγέθους 4 Ρίχτερ.

 

 

Tags
Back to top button