Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου για S-400: Οι απειλές για κυρώσεις δεν πιάνουν στην Τουρκία

Μισό «μπαϊράκι» από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στην άτυπη σύνοδο για τη Συρία.

«Η τακτική του θα σας βάλουμε κυρώσεις αν αγοράσετε τους S-400, δεν επηρεάζει την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου. Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να αψηφήσει τις αμερικανικές απειλές και να προχωρήσει κανονικά στην αγορά των ρωσικών S-400. Η συμφωνία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν είναι αναστρέψιμη.

Ο Τσαβούσογλου επίσης δήλωσε πως η Τουρκία παραμένει ανοιχτή σε μελλοντικές αγορές οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, αν αυτές το επιθυμούν.
Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται σε απάντηση προς τις σκληρές δηλώσεις του νέου Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά και την απειλή για σοβαρές επιπτώσεις από των στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η συμφωνία αξίας $2,5 δις έχει υπογραφεί από τον Δεκέμβριο και είναι τελεσίδικη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε μάλιστα πως η Ρωσία έχει ήδη επιταχύνει την διαδικασία παράδοσης των S-400.

Ήδη η Αμερικανική Γερουσία εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την πώληση των 100 F-35 στην Τουρκία εξαιτίας του τουρκικού φλερτ με την Ρωσία, αλλά και τις δραματικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας λόγω του ανθρωποκυνηγητού που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών.

Πηγή: NewEurope

Tags
Back to top button