Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στην Τυνησία: Δύο καμικάζι ανατινάχτηκαν κοντά στη γαλλική πρεσβεία – Φόβοι για δεκάδες τραυματίες και νεκρούς (εικόνες, βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πριν από λίγο την πρωτεύουσα της Τυνησίας με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένας καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στη Γαλλική πρεσβεία.

Ένας δεύτερος καμικάζι λέγεται ότι διαφεύγει της σύλληψης μετά την έκρηξη σε κεντρική λεωφόρο της Τύνιδας περίπου 130 μέτρα από την πρεσβεία της Γαλλίας και μερικές εκατοντάδες μέτρα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένα όχημα της αστυνομίας κι ότι υπάρχουν «πολλά θύματα», ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε πως έχουν τραυματισθεί τρεις αστυνομικοί και δύο πολίτες. Τουλάχιστον ένας από τους καμικάζι είναι νεκρός, σύμφωνα με το Anadolu.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ανθρώπινα μέλη βρίσκονται διάσπαρτα στο οδόστρωμα γύρω από ένα όχημα της αστυνομίας στη λεωφόρο Μπουργκίμπα, την κύρια αρτηρία της πρωτεύουσας.

Εννέα τραυματίες σε δύο επιθέσεις στην Τύνιδα

Πριν από λίγο αναφέρθηκε και δεύτερη έκρηξη, αυτή τη φορά παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κέντρο της Τύνιδας, κοντά σε αρχηγείο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην περιοχή Αλ Γκορτζάνι. Συνολικά οι τραυματίες στις δύο επιθέσεις φθάνουν τους εννέα.

Το περιστατικό έρχεται τέσσερα χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε μουσείο και παραθαλάσσιο θέρετρο της Τυνησίας, όπου σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι. Την ευθύνη για το διπλό εκείνο χτύπημα είχε αναλάβει το ISIS, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο δικαστήριο καταδίκασε επτά άτομα σε ισόβια.

Tags
Back to top button