Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τρομο-μπαράζ στις ΗΠΑ: Πέντε θεωρίες συνωμοσίας για τους αποστολείς των εκρηκτικών μηχανισμών

Την ώρα που το FBI έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τους τρομοκράτες που έσπειραν τον τρόμο στις ΗΠΑ απειλώντας πρωτοκλασάτα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις 6 Νοεμβρίου, οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν.

Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που έστειλαν τις οκτώ συνολικά αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές σε Δημοκρατικούς, λίγες ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές που θα κρίνουν ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στην Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Οι πέντε θεωρίες συνωμοσίας

1. Εγχώριοι τρομοκράτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικιστής» σε προεκλογική συγκέντρωση στο Χιούστον την περασμένη Δευτέρα, μία δήλωση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και πιθανόν ερέθισε Αμερικανούς τρομοκράτες.

2. Οι Δημοκρατικοί που θέλουν να ενοχοποιήσουν τους Ρεπουμπλικάνους

Η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι οι Δημοκρατικοί βρίσκονται πίσω από τις βόμβες σε μία προσπάθεια να ενοχοποιήσουν τους συντηρητικούς.

3. Όσοι έχουν στόχο τον εκφοβισμό των Δημοκρατικών ψηφοφόρων

Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι κάποιοι θέλουν να εκφοβίσουν τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

4. Λευκοί εθνικιστές σε ρόλο εγχώριων τρομοκρατών

Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ,πίσω από τις εκρηκτικές συσκευές μπορεί να κρύβεται η ομάδα εθνικιστών «Proud Boys».

Πρόκειται για μία οργάνωση, τους «σωβινιστές της Δύσης»-όπως τους έχει χαρακτηρίσει η βρετανική εφημερίδα «Guardian»- που αποτελείται από λευκούς άνδρες. Ιδρυτής της είναι ο Gavin McInnes που κηρύττει τα δημοκρατικά ιδεώδη, την απόρριψη του φεμινισμού και τον σεβασμό της νοικοκυράς. Πιστεύει δηλαδή ότι η γυναίκα ανήκει στο σπίτι.
Τα μέλη της ομάδας φορούν μπλουζάκια Fred Perry, κόκκινα καπέλα όπου απεικονίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος και πίνουν μπύρα. Δηλώνουν ότι δεν είναι ρατσιστές.

5. Ακτιβιστές

Μερικοί συνωμοσιολόγοι «δείχνουν» τους ακτιβιστές που έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για τον αγωγό πετρελαίου «Dakota Access» επισημαίνοντας ότι εγκυμονεί περιβαλλοντικούς κινδύνους. Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια σειρά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να επιταχυνθεί η κατασκευή των πετρελαιαγωγών Keystone XL και Dakota Access.

Tags
Back to top button