Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Τρομερός σεισμός και συσκοτισμός κατά τη διάρκεια της Σταυρώσεως του Σωτήρος…

Κατά την ημέρα της Σταυρώσεως του Σωτήρος, συντελέστηκε ένας τρομερός σεισμός και ένας σπάνιος συσκοτισμός του Ήλιου, ο οποίος διήρκεσε για περίπου τρεις ώρες και σε καμία περίπτωση δεν αποδιδόταν σε έκλειψη από τους ειδικούς. Το συγκλονιστικό αυτό φαινόμενο βεβαίωναν ανεπιφύλακτα πλήθος μαρτύρων, αλλά και εθνικοί συγγραφείς.Ο Θαλλός, ένας συγγραφέας που άκμασε τον πρώτο αιώνα μ.Χ. και υπήρξε σύγχρονος του Ιησού, ανέφερε ότι κατά το 18ο έτος της βασιλείας του Τιβέριου, αιφνίδιο σκότος διαχύθηκε επί της γης κατά το μεσημέρι.Ένας άλλος συγγραφέας, που άκμασε τον δεύτερο αιώνα, ο Ρωμαίος Φλέγων (απελεύθερος του Αυτοκράτορα Αδριανού) αναφέρει έναν ισχυρότατο σεισμό και σπάνιο συσκοτισμό του Ήλιου το καταμεσήμερο, κατά το 18ο έτος της βασιλείας του Τιβέριου, ήτοι κατά τον χρόνο του θανάτου του Σωτήρος.Αυτό το συνταρακτικό φαινόμενο το βεβαίωνε και ο Α’ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Αθηναίος Διονύσιος Αρεοπαγίτης, ο οποίος υπήρξε σύγχρονος του Ιησού και βρισκόταν εκείνον τον καιρό στην Αίγυπτο. Όταν είδε αυτό το απόκοσμο θέαμα, αναφώνησε: “Είτε ο Θεός υποφέρει είτε το σύμπαν χάνεται, καθώς τα πάντα συσκοτίζονται και σείονται συθέμελα!”Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την ημερομηνία, σύμφωνα με τους αστρονόμους, δεν είχε συντελεστεί καμία ολική έκλειψη Ηλίου. Επίσης, η Σταύρωση του Σωτήρος έλαβε χώρα κατά την προετοιμασία του Πάσχα των Ιουδαίων, δηλαδή κατά την πρώτη εαρινή πανσέληνο, όπου η Γη βρίσκεται μεταξύ Ηλίου και Σελήνης και ουδέποτε κατά αυτό το χρονικό διάστημα έχει συντελεστεί έκλειψη Ηλίου, παρά μόνο έκλειψη Σελήνης.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 12/04/1902…
Tags
Back to top button