Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτο θρίλερ με ορειβάτες στον Όλυμπο – Βαριά τραυματίας ο ένας – Σηκώθηκε Σούπερ Πούμα

Το τρίτο θρίλερ με ορειβάτες, μέσα σε λίγα 24ωρα, είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στον Όλυμπο. Αυτή τη φορά, οι διασώστες αναζητούν έναν 37χρονο και έναν 55χρονο. Ο δεύτερος είναι σοβαρά τραυματισμένος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα, ο 37χρονος κάλεσε σε βοήθεια. Είπε ότι βρίσκεται μαζί με τον 55χρονο στην περιοχή Καλόγερος. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε η επιχείρηση για τη διάσωση των δύο ανδρών. 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα από Κατερίνη και Λιτόχωρο καθώς και από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν για να βοηθήσουν τους δύο άνδρες.

Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μία δύσκολη επιχείρηση, αφού το σημείο που εγκλωβίστηκαν οι ορειβάτες, για να το προσεγγίσει κάποιος απαιτείται 3 με 3,5 ωρες περπατημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ωστόσο είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον 55χρονο…

Και Σούπερ Πούμα στην επιχείρηση διάσωσης

Το φως της μέρας «έπεσε» και οι διασώστες δεν κατάφεραν να φτάσουν στους ορειβάτες με τα πόδια. Το βράδυ λοιπόν, επιστρατεύτηκε ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, για να μπορέσει να προσεγγίσει το σημείο που βρίσκονται οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό ΑΝΤ1, το ελικόπτερο παρέλαβε 5 πυροσβέστες από το Λιτόχωρο και ξεκίνησε για τον Όλυμπο. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι διασώστες που είναι κοντά στην περιοχή, έχουν σταματήσει σε ξέφωτο και έχουν ανάψει φωτιά για να βοηθήσουν τον πιλότο του Σούπερ Πούμα να προσεγγίσει το σημείο και να προσγειωθεί.

Όλα αυτά, σε υπόμετρο 1.900 μέτρων!

Έχασαν επικοινωνία με τους ορειβάτες

Το βράδυ έγινε γνωστό ότι πλέον οι διασώστες δεν έχουν επικοινωνία με τους ορειβάτες. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί το κινητό τους έκλεισε λόγω μπαταρίας είτε γιατί στην περιοχή που βρίσκονται δεν έχει καλό σήμα για κινητά τηλέφωνα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο 55χρονος που έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά, θεωρείται ένας πολύ έμπειρος οδηγός βουνού…

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης από το Σάββατο, οπότε και σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Την Κυριακή εγκλωβίστηκαν ακόμη δύο άνθρωποι, τραυματισμένοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σώοι στην Κατερίνη μετά από πολύωρη προσπάθεια των ΕΜΑΚ.

Tags
Back to top button