Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τραμπ: Θα έχουμε εμβόλιο έως το τέλος του χρόνου

«Οι ΗΠΑ θα διαθέτουν εμβόλιο για τον κορωνοϊός έως το τέλος του τρέχοντος έτους». Τάδε έφη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ειδικής εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News στο Lincoln Memorial, στο National Mall της Ουάσινγκτον, για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και τις κατηγορίες που εκτόξευσε για πολλοστή φορά εναντίον της Κίνας, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προέβη σε... δεύτερη κτύπημα, λέγοντας πως το εμβόλιο -για τις ΗΠΑ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά- θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2020.

«Οι γιατροί θα πουν: δεν θα έπρεπε να το λέτε αυτό. Λέω αυτό που νομίζω», τόνισε.

«Πιέζουμε πολύ δυνατά. Πολλοί όμιλοι της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι, νομίζω, πολύ κοντά» στο να αναπτύξουν εμβόλιο, πρόσθεσε.

Ποια θα ήταν η αντίδρασή του αν κάποια χώρα ανέπτυσσε εμβόλιο πριν από τις ΗΠΑ; «Αυτό δεν μ’ ενδιαφέρει», αποκρίθηκε. «Θέλω απλά να έχουμε εμβόλιο που να φέρνει αποτέλεσμα» έναντι του SARS-CoV-2, επέμεινε.

Βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 100 προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου για την πρόληψη της ασθένειας COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων περίπου 10 βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με δεδομένα του London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Επιμένοντας πως θέλει να ξαναρχίσει η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ κατά τρόπο συνετό, πάντως «το γρηγορότερο δυνατό», ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία τον Νοέμβριο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας. Το 2021 θα είναι «απίστευτο», διαβεβαίωσε.

Εξάλλου, ο Τραμπ για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έλαβε αφότου ξέσπασε η πανδημία: «Νομίζω πως σώσαμε εκατομμύρια ζωές», είπε.

Πρόσθεσε, δε, πως θα ήθελε τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. «Αυτό το δικτυακό μάθημα είναι υπέροχο, αλλά οι μαθητές πρέπει να γυρίσουν πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Tags
Back to top button