Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τους ράπισε ο Τραμπ: Βγάζετε fake news, αλλά καλπάζω στις δημοσκοπήσεις

Ενστάσεις για το «κυνήγι μαγισσών 10 εκατ. δολαρίων σχετικά με τη Ρωσία» εκφράζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ υπερηφανεύεται για τα ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις, μεταδίδει το ABC News.

“Μπορείτε να πιστέψετε ότι με όλα αυτά που έχουν συμβεί, τα ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα των ΜΜΕ με τις κατασκευασμένες ειδήσεις, αλλά και το κυνήγι μαγισσών των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Ρωσία (δεν υπήρξε συνωμοσία), έχω τα καλύτερα ποσοστά δημοσκοπήσεων μέσα σε έναν χρόνο. Τα περισσότερα ΜΜΕ είναι διεφθαρμένα, αλλά οι άνθρωποι το κατάλαβαν πραγματικά!” έγραψε χθες το πρωί, ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.

Ωστόσο, από που προέρχεται το κόστος των 10 εκατομμυρίων δολαρίων; Τα μόνα διαθέσιμα στοιχεία του προϋπολογισμού για την έρευνα του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερ Μάλερ, προέρχονται από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον Δεκέμβριο.

Στην ανακοίνωση διαφαίνονταν δαπάνες 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την πρόσληψη προσωπικού και λειτουργικά έξοδα για την περίοδο από την 17η Μαΐου 2017 που συστάθηκε η επιτροπή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, οπότε κι έληξε το οικονομικό έτος (2017).

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι η επόμενη αναφορά αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει τα έξοδα που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Οι δαπάνες για το έργο των ανακρίσεων εγκρίνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο σύμφωνα με τον κανονισμό του, καλύπτει όλους τους απαραίτητους πόρους για τη διευκόλυνση των ανακρίσεων και των ερευνών.

Πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων δήλωσαν στο ABC News ότι το κόστος των 10 εκατομμυρίων δολαρίων προέρχεται από κωδικό αριθμό στον προϋπολογισμό δαπανών του υπουργείου Δικαιοσύνης για το οικονομικό έτος 2019. Το πραγματικό ποσό είναι 10,4 εκατομμύρια δολάρια, υπό τον χαρακτηρισμό “ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ (ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ).”

Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν είναι ενδεικτικό για τις δαπάνες που έκανε το γραφείο του Μάλερ ή γι’ αυτές που ενδέχεται να κάνει στο μέλλον.

Με δεδομένες τις δαπάνες που έγιναν κατά την πρώτη περίοδο διεξαγωγής των ανακρίσεων και των ερευνών, είναι πιθανό το συνολικό οικονομικό κόστος για την έρευνα του Μάλερ να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Καθώς η έρευνα συμπληρώνει αύριο έναν χρόνο από την έναρξή της, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πότε θα ολοκληρωθεί.

Tags
Back to top button