Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τους έκοψε τον αέρα ο Λαβρόφ: «Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να μεταπουλήσει ή να μεταφέρει τους S-400 στη Δύση»

Η Μόσχα επιτέλους σχολίασε τις νέες φήμες που θέλουν την Τουρκία να επανέρχεται στο πρόγραμμα μαχητικών F-35 υπό την προϋπόθεση να αποσύρει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 από το οπλοστάσιό της.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η Τουρκία νομικά δεν διαθέτει το δικαίωμα μεταπώλησης αυτών των συστημάτων σε τρίτες χώρες διότι αυτό αναγράφονταν στην συμφωνία που υπέγραψε η Άγκυρα με την Μόσχα.

Απαγορεύεται να Μεταπουλήσει τους S-400 η Τουρκία

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ελληνικές αναφορές μέσων υποστήριξαν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν στην Τουρκία ένα λεπτομερές πλάνο που αποσκοπεί στην επίλυση του ζητήματος των τουρκικών S-400. Φαίνεται πως απώτερος στόχος αυτής της πρότασης είναι να «ξεφορτωθεί» η Τουρκία τα ρωσικά συστήματα για να μπορέσει να επιστρέψει στο πρόγραμμα προμήθειας stealth μαχητικών F-35.

Βάσει των αναφορών, το αμερικανικό πλάνο αφορά την μεταφορά του ελέγχου των τουρκικών συστημάτων S-400 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσα τα συστήματα αυτά θα βρίσκονται ακόμη εντός των συνόρων της Τουρκίας. Εννοείται πως οι φήμες εξόργισαν τους Ρώσους, διότι εάν η Τουρκία συμφωνήσει στην εν λόγω πρόταση ουσιαστικά θα προδώσει την Μόσχα. Συγκεκριμένα λέγεται πως η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Άγκυρα να μεταφέρει όλους τους εκτοξευτές S-400 σε μία αεροπορική βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας εντός της Τουρκίας.

Παλαιότερα πηγές πρότειναν πως η Δύση ενθάρρυνε την Άγκυρα να αποστείλει τα συστήματα στην Ουκρανία, ωστόσο αυτό το σενάριο δεν θεωρείται καθόλου πιθανό να συμβεί. 

Όπως και να έχει, ο Λαβρόφ μέσω των νέων του δηλώσεων υπενθύμισε στην Τουρκία και στον διεθνή τύπο πως η Άγκυρα δεν είναι σε θέση να μεταπωλήσει ή να μεταφέρει κανένα σύστημα S-400 χωρίς την άδεια της Μόσχας. Και εννοείται πως είναι απίθανο οι Ρώσοι να συμφωνήσουν ποτέ σε κάτι τέτοιο, διότι αυτό θα έδινε την ευκαιρία στην Δύση να μελετήσει την τεχνολογία των ρωσικών συστημάτων.

Κάποιοι πιστεύουν μάλιστα πως η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει στην μεταπώληση των τουρκικών S-400 σε καμία τρίτη χώρα, ακόμη και εάν αυτή είναι η ουδέτερη Ινδία.

 

Tags
Back to top button