![Τους έκοψαν την... όρεξη: Μπλόκο σε τουρίστες που σχεδίαζαν «απόδραση» από το Λονδίνο στις Κάννες](https://pro-news.gr/images/posts/April 2020/toys-ekopsan-tin-oreksi-mploko-se-toyristes-poy-skhediazan-apodra.webp?84d7a61024edc5fd6c15ed02d065cb92)
Μπλόκο σε μια ομάδα 10 επίδοξων παραθεριστών, οι οποίοι νοίκιασαν ιδιωτικό τζετ για να «αποδράσουν» από το Λονδίνο στις ηλιόλουστες ακτές της γαλλικής Ριβιέρας εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού, έβαλε η αστυνομία της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αεροδρόμιο στη Μασσαλία.
Η ομάδα των τουριστών από την Κροατία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία προγραμμάτισε να περάσει λίγες μέρες στη γαλλική Ριβιέρα παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε «lockdown» από τις 17 Μαρτίου. Η πτήση τους έφθασε το περασμένο Σάββατο.
Η ομάδα των επτά ανδρών ηλικίας μεταξύ 24 και 50 ετών και των τριών γυναικών ηλικίας μεταξύ 24 και 27 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ως επικεφαλής υπήκοο Κροατίας που εργάζεται στον τομέα real estate, ο οποίος όχι μόνο νοίκιασε ιδιωτικό τζετ για να εγκαταλείψει το Λονδίνο, αλλά επίσης «έκλεισε» μια πολυτελή βίλα στις Κάννες, όπου οι ταξιδιώτες θα έφταναν με ελικόπτερα.
«Ερχόντουσαν για διακοπές στις Κάννες και τους περίμεναν τρία ελικόπτερα» δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας του Μαρινιάν.
«Τους ενημερώσαμε ότι δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στην εθνική επικράτεια και έφυγαν τέσσερις ώρες αργότερα» συνέχισε ο ίδιος.
Δεδομένων των εκτεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών σε ολόκληρο τον κόσμο, όποιος φτάνει σε γαλλικό αεροδρόμιο υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, οπότε το σχέδιο φαίνεται πως ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εξ αρχής.