Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τουρκία: Πογκρόμ κατά αδέσποτων σκύλων σε ολόκληρη την χώρα με εντολή Ρ.Τ. Ερντογάν

Εντολή για «εξαφάνιση» όλων των αδέσποτων σκυλιών έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ανατριχιαστικές στιγμές στη γείτονα. Οι φιλόζωοι πραγματοποιούν, όσο τους «επιτρέπεται», διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, καθώς γίνονται καθημερινά, και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Τουρκίας, μάρτυρες μιας πραγματικής «γενοκτονίας», όπως αναφέρουν, απέναντι στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου.

Αφορμή, ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οπότε ένα μικρό κορίτσι δέχτηκε επίθεση από δύο πιτμπουλ και τραυματίστηκε σοβαρά. Έπειτα, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν όλα τα αδέσποτα από τους δρόμους και να «μεταφερθούν σε καταφύγια». Το πρόβλημα είναι, ότι η Τουρκία διαθέτει ελάχιστα καταφύγια, και σε αυτά οι συνθήκες, όπως περιγράφουν άνθρωποι που γνωρίζουν στο iefimerida.gr, είναι το λιγότερο τριτοκοσμικές, ενώ δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστον για όλα αυτά τα ζώα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, τα σκυλιά που θανατώνονται για να… «λυθεί το πρόβλημα» και να εφαρμοστεί η εντολή του Ερντογάν, ίσως να ανέρχονται ακόμα και σε πολλές χιλιάδες.

Σημειώνεται, ότι τα πιτμπουλ που τραυμάτισαν το κοριτσάκι δεν ήταν αδέσποτα, ενώ για το συμβάν συνελήφθησαν και οι τρεις ιδιοκτήτες τους. 

Οι φιλόζωοι, επικαλούνται και τον σχετικό νόμο της χώρας τους, ο οποίος και παραβιάζεται κατάφωρα με αυτό που συμβαίνει εκεί τις τελευταίες εβδομάδες. «Οι Δήμοι μπορούν να βάζουν τα αδέσποτα σκυλιά σε καταφύγια μόνο προσωρινά, και για λόγους εμβολιασμού ή υγειονομικής περίθαλψης. Έπειτα, πρέπει να επιστρέφονται στο σημείο που εντοπίστηκαν», αναφέρει ο σχετικός νόμος (5199/2004).

 

Tags
Back to top button