Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τουρκία και Αλβανία υπέγραψαν μεγάλη στρατιωτική συμφωνία με το «βλέμμα» στην Ελλάδα

Με ομιλία του αργά το απόγευμα στο αλβανικό κοινοβούλιο και την υπογραφή επτά συμφωνιών, εμπορικού, εκπαιδευτικού αλλά και στρατιωτικού χαρακτήρα ολοκλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ολιγόωρη επίσκεψή του σήμερα στα Τίρανα.

Τον Ερντογάν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ρίνα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, και αμέσως μετά παρέστη στην πόλη Λιάτσι, βορειοδυτικά των Τιράνων, σε τελετή παράδοσης πεντακοσίων είκοσι διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν με κονδύλια της τουρκικής κυβέρνησης για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό του Νοεμβρίου του 2020.

Προς τιμήν του Τούρκου προέδρου αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση, την οργάνωση και τον συντονισμό της οποίας είχε αναλάβει η τουρκική πλευρά, αξιοποιήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο και τον Αλβανό πρωθυπουργό να ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις περί αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέδειξε στην ομιλία του τον πρωταγωνιστικό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της Τουρκίας στο πλευρό του αλβανικού λαού ενώ ο Ράμα δήλωσε «περήφανος που έχει φίλο τον Ερντογάν».

Ράμα και Ερντογάν μετά την υπογραφή των συμφωνιών έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει ότι η χώρα του είναι από τις ισχυρότερες στρατιωτικά στο ΝΑΤΟ και τον Αλβανό πρωθυπουργό να υπογραμμίζει το ρόλο της Τουρκίας για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων. Ο Ράμα από την πλευρά του υπογράμμισε επίσης την πολύπλευρη στήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τις άριστες σχέσεις έξι αιώνων, όπως είπε, που σήμερα δεν είναι απλώς διακρατικές και πολιτικές, αλλά και ανθρώπινες, «σκαλισμένες και στις πέτρες».

Ο Ερντογάν ζήτησε δημόσια από την αλβανική πλευρά «να ανταποκριθεί θετικά στις ευαισθησίες της Τουρκίας» και να διαλύσει τους πυρήνες της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και να παραδώσει στην Τουρκία στελέχη της που βρίσκονται στην αλβανική επικράτεια.

Tags
Back to top button