Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τουρκία: Ακόμα 228 συλλήψεις για διασύνδεση με Γκιουλέν -80.000 στο σύνολο

Οι Τούρκοι εισαγγελείς που διεξάγουν έρευνα στον στρατό και το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσαν σήμερα εντολή για την σύλληψη 228 ανθρώπων.


Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται ύποπτοι για δεσμούς με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Συχνές οι επιδρομές με στόχο υπόπτους στην Τουρκία


Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, κατά το οποίο περίπου 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεν έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις καταστολής φερόμενων υποστηρικτών του Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ. Η αστυνομία συνεχίζει τακτικά να πραγματοποιεί επιδρομές με στόχο υπόπτους.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα την σύλληψη 157 ανθρώπων, στους οποίους περιλαμβάνονται 101 αξιωματικοί εν υπηρεσία, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζει το Anadolu.
Η επιχείρηση αυτή των αρχών είχε έδρα την επαρχία της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία, και επεκτάθηκε σε 43 επαρχίες.

80.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία


Σε ξεχωριστή τους έρευνα, οι εισαγγελείς στην πρωτεύουσα Άγκυρα έδωσαν εντολή για την σύλληψη 71 ανθρώπων στο πλαίσιο έρευνας που έχει στόχο φερόμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι 33 από τους οποίους είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι του υπουργείου, σύμφωνα με το Anadolu.


Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί εν αναμονή δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.


Δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν το εύρος της καταστολής αυτής, ενώ η Άγκυρα υπερασπίζεται τα μέτρα που λαμβάνει λέγοντας ότι αποτελούν αναγκαία απάντηση στην απειλή για την ασφάλειά της.


Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1999, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.
 

Tags
Back to top button