Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τόνγκα: Δεν τους έφτανε η έκρηξη του ηφαιστείου, τώρα έρχεται και τοξική βροχή

Το απομονωμένο ηφαίστειο Χάνγκα Τόνγκα Χάνγκα Χααπέι εισήλθε σε φάση έκρηξης τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στήλη τέφρας που φθάνει σε ύψος 18 χιλιομέτρων, ανέφερε η Γεωλογική Υπηρεσία των Τόνγκα (TGS).

Το φαινόμενο δεν προκάλεσε κανέναν τραυματισμό, όμως η TGS προειδοποίησε την Τρίτη πως η τέφρα και τα αέρια από το ηφαίστειο ενδέχεται να προκαλέσουν όξινη βροχή καθώς αναμιγνύονται με το νερό στην ατμόσφαιρα.

Συμβούλευσε τους κατοίκους να μην μαζεύουν νερό της βροχής μέχρι νεοτέρας.

Λα Πάλμα: Lockdown για 30.000 κατοίκους λόγω τοξικών αερίων από το ηφαίστειο

«Τα συμπτώματα της έκθεσης σε όξινη βροχή είναι ο κνησμός, ο ερεθισμός του δέρματος και η θολή όραση χωρίς δυνατότητα να διακρίνονται τα χρώματα σε περίπτωση έκθεσης των ματιών», διευκρίνισε.

Το ηφαίστειο βρίσκεται σε ακατοίκητο νησί, περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια από τη Νουκουαλόφα, την πρωτεύουσα των Τόνγκα.

Εισήλθε σε φάση έκρηξης για τελευταία φορά το 2015, όταν είχε δημιουργηθεί νέο νησί γύρω από την καλντέρα (τον κρατήρα) του.

Στις αεροπορικές εταιρείες συστήθηκε να αποφεύγουν την περιοχή μέχρι νεοτέρας, γεγονός το οποίο ανάγκασε την Air New Zealand να ακυρώσει πτήση από το Όκλαντ στη Νουκουαλόφα χθες Τρίτη.

 

Tags
Back to top button