Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα του Ερντογάν που γεμίζει τα τουρκικά ταμεία

Αναμφίβολα το Hizir έβαλε  δυνατά την Τουρκία στο «παιχνίδι» των στρατιωτικών εξοπλισμών. Όμως τι είναι ακριβώς αυτό;

Πρόκειται για μία προσωπική επιθυμία του Τούρκου Προέδρου! Είναι ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο κατασκευάζεται από την τούρκικη εταιρεία Katmerciler και πληροί όλα τα στάνταρ που θέτει το ΝΑΤΟ για τα στρατιωτικά οχήματα των χωρών του. Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, έχει το πιο ισχυρό μοτέρ στην κατηγορία του (400 ίππους) και προσφέρει πλήρη προστασία σε επιθέσεις με νάρκες και εκρηκτικά.

Παράλληλα, μπορεί να εφοδιαστεί με ειδικό εξοπλισμό για χρήση σε συνθήκες χημικού/βιολογικού πολέμου, επίσης για χρήση σε περιοχές που έχουν πληγεί από ραδιενέργεια, μετά από πυρηνική επίθεση κ.ο.κ.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία κατασκευής του, οι πρώτες χώρες που το έχουν παραγγείλει εκτός Τουρκίας προέρχονται από την Αφρική, χωρίς –προς το παρόν– να κατονομάζονται. Υπολογίζεται ότι φέτος, οι εξαγωγές του Hizir αναμένεται να φθάσουν σε ύψος 186,0 εκατομμυρίων ευρώ, με τις επόμενες χρονιές να είναι ακόμη πιο κερδοφόρες.

Στην Τουρκία, ήδη το Hizir έχει ενταχθεί στο δυναμικό του τουρκικού στρατού για περιπολία στα σύνορα της χώρας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Katmerciler κατασκευάζει εδώ και 35 χρόνια και άλλα στρατιωτικά οχήματα, όπως και οχήματα ειδικών αποστολών, τα οποία εξάγονται σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Tags
Back to top button