Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το τεστ που δείχνει σε τι βαθμό κινδυνεύετε να πάθετε έμφραγμα

Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια και ζάλη. Αλλά, αυτή η απειλητική για τη ζωή κατάσταση θα μπορούσε να εντοπιστεί εγκαίρως και από ένα άλλο, άγνωστο στους πολλούς, σημάδι.


Η εφίδρωση θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο σημάδι για καρδιακή προσβολή, ειδικά εάν ο ασθενής δεν ασκείται, ή δεν κάνει κάποια ενεργή δραστηριότητα εκείνη την στιγμή.

Τι συμβαίνει πριν από μια καρδιακή προσβολή

Η άντληση αίματος γίνεται πιο δύσκολη, όταν η καρδιά εξασθενεί, οπότε το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να διατηρήσει σταθερή την παροχή αίματος.

Στην συνέχεια, προκειμένου να ρίξει την θερμοκρασία του, η οποία αυξάνεται από αυτή την προσπάθεια, το σώμα καταφεύγει στην εφίδρωση. Όταν αυτή αρχίσει να γίνεται πολύ πιο έντονη από το συνηθισμένο, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.


Τι λένε οι ειδικοί

“Τα τυπικά συμπτώματα στην καρδιακή προσβολή περιλαμβάνουν πόνο στον θώρακα, στον ώμο και στον βραχίονα, καθώς και δυσφορία στον λαιμού και την γνάθο”, λέει η δρ. Catherine Ryan από το Πανεπιστήμιο του Illinois.

Και συνεχίζει: “Το καμπανάκι κινδύνου θα πρέπει να ηχήσει αν κάποιος ξαφνικά αρχίσει να ιδρώνει υπερβολικά. Τότε, μην μπερδευτείτε και νομίζετε, ότι είναι από γρίπη. Αν δεν έχετε πυρετό, τότε θα πρέπει να ανησυχήσετε ότι είναι κάτι άλλο”.

Η νυχτερινή εφίδρωση είναι επίσης ένα κοινό σημάδι καρδιακής προσβολής, αλλά ορισμένες γυναίκες μπορεί να την μπερδέψουν με σύμπτωμα εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με την ιατρική ιστοσελίδα Healthline.

Εάν ξυπνήσετε μέσα σε ιδρωμένα σεντόνια, ή εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, λόγω εφίδρωσης, πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Γενικά

Μια καρδιακή προσβολή προκαλείται όταν η παροχή αίματος στην καρδιά μπλοκάρεται ξαφνικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην καρδιά και μπορεί να καταλήξει σε θάνατο.

Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανακοπή. Αυτό συμβαίνει, όταν η καρδιά σταματά να αντλεί αίμα στο σώμα.

Καρδιακές προσβολές μπορεί να προκληθούν και από στεφανιαία νόσο. Αυτή είναι η πάθηση όπου οι αρτηρίες βουλώνουν από συσσωρευμένες πλάκες χοληστερόλης.

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές παθήσεις είναι:

οι καπνιστές
οι διαβητικοί
τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
τα άτομα με πρόβλημα υπερβολικού σωματικού βάρους
Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του κινδύνου εμφράγματος.

Η μείωση της ποσότητας τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο. Οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν τρόφιμα με υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών, όπως βούτυρα, κέικ, λουκάνικα και κρέμες γάλακτος.

Η τακτική σωματική άσκηση και η διατήρηση ενός υγιούς Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) θα συμβάλει επίσης στην μείωση του κινδύνου θανατηφόρας καρδιακής προσβολής.

Βρείτε επιτόπου τον δικό σας ΔΜΣ

Είναι πανεύκολο να υπολογίσετε με ένα κλικ ΕΔΩ τον δικό σας Δείκτη Μάζας Σώματος με το μοναδικό online εργαλείο του Iatropedia.

Ο ακόλουθος πίνακας είναι ένας «μπούσουλας» για το υγιές σωματικό βάρος, ανάλογα με το ύψος σας. Στην κόκκινη περιοχή ορίζεται η παχυσαρκία, στην κίτρινη το περιττό βάρος, στην πράσινη το φυσιολογικό βάρος και στην μπλε η λιποβαρής κατάσταση ενός ατόμου.

Πηγή: iatropedia.gr

Tags
Back to top button