Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βάζει μεγαλοπρεπές STOP σε νέα παρτίδα S-400 για την Τουρκία-Το “τυράκι” με το αίτημα για F-16 Block 70

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε την έντονη αντίρρησή του για την απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Η Λευκωσία διευρύνει τις συμμαχίες της, άσκηση και με Ινδονησιακή κορβέτα

«Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος σύμμαχος του ΝΑΤΟ με τον οποίο μοιραζόμαστε πολλά στρατηγικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν τομείς στους οποίους διαφωνούμε βαθύτατα. Η ανάμειξη της Άγκυρας σε ορισμένες πρόσφατες συγκρούσεις δεν βοηθά αλλά υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια», έγραψε ανώτερος αξιωματούχος του Γραφείου Νομοθετικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επιστολή απάντησης σε ερώτηση του Ελληνοαμερικανού βουλευτή Κρις Παππάς, αναφέρει η

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχίζει να εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για την απόφαση της Άγκυρας να αποκτήσει τους S-400 και προειδοποιεί ότι περαιτέρω αγορές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόσθετες κυρώσεις», ανέφερε η επιστολή του ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ.

«Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να πιέζει την Τουρκία να ευθυγραμμίσει την εξωτερική της πολιτική με τους στόχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά με την απάντηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αίτημα της Άγκυρας για αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και αναβαθμίσεις για τον στόλο της, η επιστολή ανέφερε ότι «το Υπουργείο βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αναθεώρησης της προτεινόμενης πώλησης», σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε πώληση «Θα χρειαζόταν μια ειδοποίηση του Κογκρέσου εάν το εγκρίναμε».  

Δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Ο Πρόεδρος της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, Ι. Ντεμίρ είπε, σχετικά με το (αίτημα της Τουρκίας για F-16 Block 70),ανέφερε για μία φορά ακόμη ότι, υπάρχουν θετικά μηνύματα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η τελική έγκριση θα πάει στο κογκρέσο, “νομίζω ότι πρέπει να αναμένουμε την απόφαση με υπομονή".

Ο İsmail Demir απάντησε στις ερωτήσεις των μελών του Τύπου στη «Συνάντηση Αξιολόγησης 2021 και Στόχων 2022» που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας HAVELSAN.

Εκεί ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σύστημα αεράμυνας SAMP-T συνεχίζονται.

"Εάν η άλλη πλευρά συνεχίσει να δείχνει τις σοβαρές της προθέσεις σχετικά με τη συνέχιση αυτού του οδικού χάρτη, αυτό το ταξίδι θα συνεχιστεί, δεν θα κρατηθούμε εδώ. Η συνεργασία είναι πάντα ανοιχτή και πάνω στο τραπέζι, εξαρτάται από τη βούληση και την επιθυμία της άλλης πλευράς. Θα δούμε τις εξελίξεις» είπε ο ίδιος.

Ο İsmail Demir δήλωσε επίσης ότι ένας φιλόδοξος αλλά εφικτός στόχος αυτό που τέθηκε από την TAI για το τουρκικό μαχητικό  (MMU) και υπενθύμισε ότι οι εργασίες για αυτό το θέμα συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σχετικά με τον κινητήρα του MMU.

"Δεν περιμένουμε ότι οι παραγγελίες πρώτης παρτίδας μας θα τεθούν σε κίνδυνο όσο θα έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις, αλλά έχουμε ακόμα εναλλακτικές μελέτες. Κάνουμε διαχείριση κινδύνου από αυτή την άποψη και θα τις ανακοινώσουμε όταν έρθει η ώρα», τόνισε ο Ντεμίρ.

Επισημαίνοντας ότι εργάζονται επίσης για τους κινδύνους σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ντεμίρ είπε: «Έχουμε μελέτες στη διαχείριση κινδύνων όχι όμως για τις πρόσφατες εξελίξεις, και κοιτάμε την δημιουργία εναλλακτικών πηγών στα εγχώρια προϊόντα το συντομότερο δυνατό».

Τονίζοντας ότι θα υπάρξουν πολλά σχέδια αποκάλυψε ότι ορισμένα θέματα που αφορούν τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως μη επανδρωμένα συστήματα, ολοκληρωμένες πλατφόρμες ανθρώπινων μη επανδρωμένων συστημάτων, ροή δεδομένων, ανάλυση δεδομένων και υλικά και ηλεκτρονικά συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη, ημιαγωγούς και τσιπ, αφορούν εξάρτηση αποκλειστικά από το εξωτερικό.

Το ζήτημα όμως με την Τουρκία δεν είναι μόνο το αν θα παραλάβει ή όχι δεύτερη παρτίδα S-400, αλλά και το τι θα γίνει με την πρώτη παρτίδα που είναι αποθηκευμένη.

Σε σενάριο άρνησης της Άγκυρας να παραλάβει δεύτερη παρτίδα  ρωσικών πυραύλων, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμη και την εγκρίσεως προμήθειας  40 F-16 Block 70, αφού τα Rafale της Ελλάδος έχουν γίνει “βραχνάς” για τους Τούρκους.

Tags
Back to top button