Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το προφίλ του 89χρονου που σκόρπισε τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας - Δύο επιθέσεις μέσα σε λίγη ώρα

Ένα πρωτοφανές θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης (28/4) όταν ένας 89χρονος άνδρας, οπλισμένος με καραμπίνα, σκόρπισε τον τρόμο  στο κέντρο της Αθήνας. 

Αρχικά εισέβαλε στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το κτήριο του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως, στους Αμπελόκηπους, ανοίγωντας πυρ και στα δύο περιστατικά.

Συνολικά από τις δύο επιθέσεις τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Ένας υπάλληλος του ΕΦΚΑ από το πρώτο συμβάν και τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του Πρωτοδικείου από το δεύτερο.

Το προφίλ του 89χρονου

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο 89χρονος, ο οποίος είναι γνωστός ρακοσυλλέκτης στην περιοχή του Βοτανικού, έχει ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική.

Μάλιστα το 2018 είχαν γίνει παράπονα στις Αρχές από την εισαγγελία για απειλές που δεχόντουσαν από τον 89χρονο. Τότε του είχαν γίνει συστάσεις, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.

 

Ο 89χρονος ρακοσυλλέκτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άντρας πάσχει από σχιζοφρένεια και παραληρηματικές διαταραχές.
 

Το χρονικό των δύο επιθέσεων

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί, σε γραφεία του ΕΦΚΑ που βρίσκονται στην οδό Κειριάδων 4 στον Κεραμικό. Ο 89χρονος άνδρας, μπήκε μέσα στα γραφεία με μια καραμπίνα και άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν υπάλληλο στο πόδι, στον οποίο οι αστυνομικοί έκαναν τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 89χρονος είπε σε έναν υπάλληλο του ΕΦΚΑ να σκύψει και πυροβόλησε έναν άλλον. 

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στο Εφετείο λίγη ώρα αργότερα  από την οποία όπως προαναφέρθηκε τραυματίστηκαν 4 γυναίκες. Στη συνέχεια άφησε επιτόπου το όπλο και διέφυγε, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος ο δράστης άφησε ορισμένες επιστολές στο σημείο.

 Σημειώνεται ότι η απόσταση από τον ΕΦΚΑ Κεραμεικού μέχρι την οδό Λουκάρεως είναι 5 χιλιόμετρα. 

Tags
Back to top button