Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το «πάνω χέρι» παίρνει ο Τραμπ: «Ανατροπή» δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Πλήθος δημοσκοπήσεων εμφανίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει «κλειδώσει» σε κρίσιμες πολιτείες έναντι της Κάμαλα Χάρις, σε ένα σκηνικό «ανατροπής» στον αμερικανικό νότο, ενόψει της προεδρικής κούρσας της 5ης Νοεμβρίου με φόντο το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

Αρκετές έρευνες τοποθετούν τον Τραμπ μπροστά από την Κάμαλα Χάρις στις πολιτείες της Αριζόνα, της Νεβάδα, της Βόρειας Καρολίνας και της Τζόρτζια.

Η ανάλυση των δημοσκοπήσεων έδειξε ότι Χάρις και Τραμπ μάχονται «στήθος με στήθος», καθώς ξεκινά ο τελευταίος μήνας της προεκλογικής εκστρατείας πριν από την ημέρα των εκλογών.

Τι δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Σήμερα, Τετάρτη, ο Τραμπ έγινε το φαβορί των αμερικανικών εκλογών, σύμφωνα με την εταιρεία στοιχημάτων Betfair, μετά το ντιμπέιτ για τις αντιπροεδρικές εκλογές που διεξήχθη το προηγούμενο βράδυ μεταξύ του κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ και του γερουσιαστή του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς.

Η Insider Advantage πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 800 πιθανούς ψηφοφόρους στην Αριζόνα, τη Νεβάδα, τη Βόρεια Καρολίνα και την Τζόρτζια στις 29-30 Σεπτεμβρίου. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο Τραμπ είχε προβάδισμα 1 ποσοστιαίας μονάδας έναντι της Χάρις στις πολιτείες της Αριζόνα, της Νεβάδα και της Βόρειας Καρολίνας, ενώ οι δύο αντίπαλοι ισοψήφησαν στο 48% στην Τζόρτζια.

Το Πανεπιστήμιο Quinnipiac διεξήγαγε έρευνα σε 942 πιθανούς ψηφοφόρους στην Τζόρτζια και 953 πιθανούς ψηφοφόρους στη Βόρεια Καρολίνα κατά την περίοδο 25-29 Σεπτεμβρίου, με κάθε δημοσκόπηση να έχει δειγματοληπτικό σφάλμα συν ή πλην 3,2 μονάδων.

Σε ποιες πολιτείες φαίνεται να προηγείται ο Τραμπ

Στην Τζόρτζια, η δημοσκόπηση έδινε στον Τραμπ προβάδισμα 6 μονάδων με 50% των ψήφων έναντι 44% για τη Χάρις και 3% για άλλους υποψηφίους.

Στη Βόρεια Καρολίνα ο Τραμπ φαίνεται να συγκεντρώνει 49% έναντι 47% της Χάρις και 2% για άλλους υποψηφίους.

Η Washington Post πραγματοποίησε επίσης δημοσκόπηση σε 1.001 πιθανούς ψηφοφόρους στη Βόρεια Καρολίνα μεταξύ 25-29 Σεπτεμβρίου και διαπίστωσε ότι ο Τραμπ προηγείται με 50% έναντι 48, αν και αυτό ήταν εντός του περιθωρίου σφάλματος της δημοσκόπησης των 3,5 μονάδων.

Οι έρευνες που διεξήχθησαν από το New Emerson College Polling στην Αριζόνα και τη Βόρεια Καρολίνα έδωσαν στον Τραμπ ένα μικρό προβάδισμα, αν και αυτές ήταν επίσης εντός του περιθωρίου σφάλματος των 3,2 και 3,3 μονάδων αντίστοιχα.

Στην Αριζόνα, το New Emerson College διαπίστωσε ότι ο Τραμπ είχε 50% έναντι 47 για τη Χάρις, ενώ στη Βόρεια Καρολίνα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος βρισκόταν στο 49% έναντι 48% για τη νυν αντιπρόεδρο. Και οι δύο δημοσκοπήσεις διεξήχθησαν το διάστημα 27-28 Σεπτεμβρίου.

«Ντέρμπι» ανάμεσα σε Χάρις και Τραμπ

Παράλληλα, μια δημοσκόπηση του Napolitan News έφερε την Κάμαλα Χάρις 3 μονάδες μπροστά από τον Τραμπ στην πολιτεία του Μίσιγκαν, με ποσοστό 50% των ψήφων έναντι 47% του Τραμπ. Η δημοσκόπηση σε 789 πιθανούς ψηφοφόρους διεξήχθη μεταξύ 24-27 Σεπτεμβρίου και είχε περιθώριο σφάλματος 3,5 μονάδων.

Σημειώνεται ότι πρόσφατη ανάλυση 12 δημοσκοπήσεων στην Πενσυλβάνια από τον ιστότοπο RealClearPolitics κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ προηγείται στην πολιτεία Keystone κατά 0,2 μονάδες, 48,1% έναντι 47,9% της Χάρις. Στις 18 Σεπτεμβρίου, μια παρόμοια ανάλυση της RealClearPolitics έδειχνε ότι η Χάρις προηγείται με 0,6 μονάδες.

Τη Δευτέρα ωστόσο, μια έρευνα σε 2.122 ενήλικες στις ΗΠΑ, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας The Guardian, διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί προτιμούν γενικά τις οικονομικές πολιτικές της Χάρις από εκείνες του Τραμπ.

Tags
Back to top button