Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο νέο super food: Ελληνικό φραγκόσυκο Μάνης – Ο ελληνικός «θησαυρός» από φράχτη (βίντεο)

Κι όμως η φραγκοσυκιά είναι αυτοφυές φυτό που συναντάμε παντού στην Ελλάδα και που μέχρι πρόσφατα δεν του δίναμε και πολλή σημασία.

Τα δε οφέλη του φραγκόσυκου αλλά και των Nopales (των νεαρών φύλλων της φραγκοσυκιάς που δεν ξεπερνούν τα 16εκ.) είναι πολλά για την υγεία μας, όπως δείχνουν παγκόσμιες μελέτες.

Είναι τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες (Α, C, Β6, θειαμίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη) και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, έτσι ώστε να βοηθούν το πεπτικό σύστημα και το μεταβολισμό, ενώ το εκχύλισμα των φύλλων του δείχνει να έχει ευεργετική δράση σε άτομα με χοληστερίνη και διαβήτη τύπου 2.

Οι ελληνικές Nopales, λόγω του άνυδρου της καλλιέργειάς τους και της αντοχής τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και των πολύ καλών διατροφικών τους στοιχείων, θα αποτελέσουν τη διατροφική επιλογή της επόμενης 10ετίας στην πατρίδα μας.

Tags
Back to top button