Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το ΝΑΤΟ κάνει πίσω μετά το τελεσίγραφο της Ρωσίας και αδειάζει την Ουκρανία: «Δεν είστε καν υποψήφιο μέλος!»

Με μεγάλη «επιφύλαξη» ανταποκρίθηκε το NATO στο αίτημα του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι για επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας για τη χώρα του, μετάτο χθεσινό "φρένο" που

Για την αποδοχή νέων μελών η Συμμαχία ακολουθεί «μία πολιτική ανοικτών θυρών» και μένει στις αποφάσεις του 2008 για μία πιθανή είσοδο της Ουκρανίας, ανέφερε εκπρόσωπος του NATO την Τρίτη. Συγχρόνως, η συμμαχία περιμένει από το Κίεβο περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.


 

Εν όψει των αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία, ο Ζελένσκι είχε ζητήσει από το NATO την Τρίτη, ένα πλάνο δράσης για την πλήρη ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία. Τα πλάνα δράσης είναι σε επεξεργασία και για κράτη που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται την ένταξή τους αργότερα από την Ουκρανία, ακόμη και αν δεν έχει προαποφασιστεί η ένταξη αυτή. Ο Ζελένσκι ήλπιζε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «ένα πραγματικό σινιάλο προς τη Ρωσία» στην αντιπαράθεση για την Ανατολική Ουκρανία.

Το NATO δεν ανταποκρίθηκε με σαφήνεια σε αυτό το αίτημα. «Η Ουκρανία είναι ένας αξιόλογος και μακροχρόνιος εταίρος του NATO», δήλωσε ο εκπρόσωπος του NATO στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP. Στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008, στις οποίες παρέπεμψε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, η συμμαχία είχε αναφερθεί απλά σε μία προοπτική αποδοχής της Ουκρανίας, αλλά είχε απορρίψει το αίτημα να λάβει η χώρα «status» υποψηφίου μέλους.

Η συμμαχία θα περίμενε, ότι η Ουκρανία «θα συγκεντρωθεί σε περαιτέρω εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, στην ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου και της αμυντικής της ικανότητας, ώστε να εκπληρώσει τις προδιαγραφές μίας χώρας-μέλους της συμμαχίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, συνδράμοντάς την στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της, αλλά και των ευρυτέρων μεταρρυθμίσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα να προχωρήσει με τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της».

Δεδομένων και των δύο τελεσιγράφων της Μόσχας έναντι της Ουκρανίας, γίνεται σαφές ότι το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται προς ώρας να έρθει σε πλήρη ρήξη με τη Ρωσία, η οποία τις τελευταίες ημέρες έδειξε τα δόντια της.

Tags
Back to top button