Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το «μουσικό κουτί του κορονοϊού» στην Ελβετία

Ένα μουσικό κουτί που παίζει μια θλιβερή μελωδία ανακηρύχθηκε ως το «μουσικό κουτί του κορονοϊού» στην Ελβετία, αναφέρει το France24.

«Συνθέτης» και εμπνευστής αυτής της μελωδίας είναι ο Σίμον Χούβιλερ. Ο Ελβετός δημοσιογράφος αποφάσισε να μετατρέψει σε νότες τις ζωές που έχουν χαθεί έως τώρα στη χώρα του από την πανδημία.

Η Ελβετία ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ο τίτλος του κομματιού είναι «Ένα τραγούδι κορωνών και δακρύων γραμμένο από τον Covid-19 και τον S.HU. (σ.σ. τα αρχικά του ονόματός του)».

Η μελωδία είναι «γραμμένη» σε ένα ρολό χαρτιού μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων, σε τρύπες που μετατρέπονται σε νότες όταν η «παρτιτούρα» περνά από τον μηχανισμό του μουσικού κουτιού. Ο Χούβιλερ χρειάστηκε ένα μήνα για να «συνθέσει» αυτή τη μελωδία.

Κάθε ημέρα σηματοδοτείται με μία νότα, που κρατά τον ρυθμό. Στην αρχή ακούγεται ένας μονότονος, επαναλαμβανόμενος ήχος, της περιόδου που δεν είχαν καταγραφεί θάνατοι από κορονοϊό στην Ελβετία.

Μετά όμως αρχίζουν να ακούγονται και άλλες νότες, εκείνες των απωλειών. Κάποιες φορές οι νότες σχηματίζοντας συγχορδίες, λόγω του πλήθους των θανάτων.

Ο Χούβιλερ, δημοσιογράφος που εργάζεται στην εφημερίδα Tages-Anzeiger, αγόρασε αυτό το μουσικό κουτί στην Κίνα.

«Όταν συνδέεις αυτό το αθώο όργανο με τα δεδομένα της πανδημίας, έχεις αυτή τη σύγκρουση συναισθημάτων», συμπληρώνει ο ίδιος μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι τρύπες- και κατά συνέπεια οι νότες- δεν ανταποκρίνονται απολύτως στα αριθμητικά στοιχεία της πανδημίας, διευκρίνισε ο Χούβιλερ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι αναπαράγουν τις διακυμάνσεις στην πορεία του κορονοϊού στην Ελβετία, σε μια κατά κάποιο τρόπο καλλιτεχνική ερμηνεία των στατιστικών.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 10.337 θάνατοι και 601.124 κρούσματα στην Ελβετία.

 

Tags
Back to top button