Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

Το μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας της Χιλής…

Το καλοκαίρι του 1964, στην επαρχία Μαγαγιάνες της Χιλής, που είναι το νοτιότερο σημείο της χώρας, εκεί που βρίσκεται η Γη του Πυρός, το Ακρωτήριο Χορν και ο Πορθμός του Μαγγελάνου, λίγο πάνω από την Ανταρκτική, ανακαλύφθηκε ένα άγνωστο θαλάσσιο ζώο στις ακτές του Ειρηνικού.Το μυστηριώδες αυτό θαλάσσιο τέρας της Χιλής, όπως έγραφαν οι εφημερίδες, είχε μήκος περίπου έξι μέτρων, πλάτος δύο μέτρων και βάρος δύο τόνων. Τα πρόσθια πενταδάκτυλα άκρα του είχαν νύχια και θύμιζαν κατά πολύ ανθρώπινα χέρια!Τα οπίσθια άκρα του έμοιαζαν κατάλληλα για κολύμβηση και η τεράστια κεφαλή του ήταν επιμήκης. Οι επιστήμονες της Χιλής δήλωναν κατάπληκτοι και βιάζονταν να το μελετήσουν διεξοδικά.Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1962, στο νησί της Τασμανίας, που βρίσκεται νότια της Αυστραλίας, είχε εντοπιστεί το πτώμα ενός πελώριου ζώου, το οποίο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, καλυπτόταν από ένα είδος δέρματος τόσο χοντρού και σκληρού, ώστε δεν κοβόταν ούτε με ακονισμένα μαχαίρια ούτε με πελέκεις.Ο Αυστραλός Καθηγητής Μόρισον υπέθεσε ότι επρόκειτο για ένα εντελώς νέο και άγνωστο στην Επιστήμη ζώο. Αργότερα, όμως, ειπώθηκε ότι ανήκε σε κήτος που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και έτσι, το θέμα ξεχάστηκε.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 23/06/1964…
Tags
Back to top button