Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μετρό γίνεται... πολεμικό καταφύγιο με νομοθετική ρύθμιση

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε τρία χρόνια, κλιμάκια της Περιφέρειας αναζητούν, εντοπίζουν και αναφέρουν στην Πολιτική Άμυνα, τους πιθανούς χώρους που μπορούν να λειτουργήσουν ως τόποι προστασίας αμάχων.

Ένας τέτοιος χώρος είναι και το μετρό, για το οποίο είναι κοινή πεποίθηση πως μπορεί οι εγκαταστάσεις του να λειτουργήσουν ως τόπος καταφυγής για τους Αθηναίους.

Σε αρκετές πόλεις του κόσμου, που διαθέτουν Μετρό, αποτελεί βασικό καταφύγιο.

Όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο συνταγματάρχης Νικόλαος Παππάς, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο Ιωάννης Κατσανεβάκης, τμηματάρχης της Ε’ Διεύθυνσης της Υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την Αθήνα, η υπηρεσία πράγματι περιλαμβάνει το μετρό στον σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, οι πολίτες θα μπορούν να καταφύγουν και στις πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων και στις αποβάθρες, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να βρίσκονται στις μήκους πολλών χιλιομέτρων σήραγγες.

Αυτό που εκκρεμεί όμως είναι η νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση των ζητημάτων που απορρέουν από την πιθανή χρήση των εγκαταστάσεων του μετρό ως καταφυγίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην Αθήνα υπάρχουν ήδη 992 καταφύγια τα οποία υπολογίζεται ότι μπορούν να φιλοξενήσουν από 280.000 έως 360.000 κατοίκους της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, ορισμένα από αυτά διαθέτουν και πλήρη εξοπλισμό, δηλαδή ύδρευση, αποχέτευση εξαερισμό και ιατρείο.

Tags
Back to top button