Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Το κόλπο του δαιμόνιου Έλληνα για το παγωτό που τον έκανε δισεκατομμυριούχο - Δεν φαντάζεστε τι έκανε (φωτο)

Ο Θωμάς Καρβέλας, ομογενής Έλληνας, στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του '30, δούλευε ως πωλητής παγωτού στο δρόμο για να βγάλει τα προς το ζην. Μια πάρα πολύ ζεστή ημέρα και το ελληνικό δαιμόνιο ήταν αρκετά για να γίνει δισεκατομμυρίουχος τα επόμενα χρόνια.

Ένα Σαββατοκύριακό λοιπόν που η Νέα Υόρκη υπέφερε από καύσωνα, ο Θωμάς Καρβέλας έπαθε λάστιχο. Το παγωτό που μετέφερε κινδύνευε να λιώσει και να χαθεί το εισόδημα της ημέρας.

Όταν ο κόσμος τον προσέγγισε για να βοηθήσει, δοκίμασε το λιωμένο παγωτό, μέχρι τότε το παγωτό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, και έμειναν έκπληκτοι με το πόσο ωραιότερο είναι το παγωτό σε ημιλιωμένη κατάσταση.

Ο Θωμάς Καρβέλας δεν έχασε την ευκαιρία έστησε πάγκο και ξεκίνησε να πουλάει το παγωτό πριν λιώσει εντελώς. Μέσα σε λίγα λεπτά ξεπούλησε βγάζοντας 3.500 δολάρια. Για να καταλάβετε το ποσό τα 3.500 δολάρια σήμερα έχουν αξία 65.000 δολαρίων.

Μέσα στο μυαλό του ο Θωμάς Καρβέλας δούλεψε την ιδέα του μαλακού παγωτού, και με τις γνώσεις που είχε κατάφερε να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία . Άνοιξε ένα κατάστημα και με το τρικ του 1+1 δώρο κατάφερε να γίνει το νούμερο ένα μαγαζί στη Νέα Υόρκη.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο έκανε την επιχείρηση του Franchise, τα περίφημα παγωτά Carvel και μέχρι το 1980 είχαν ανοίξει 700 καταστήματα.

Μάλιστα ο Θωμάς Καρβέλας δεν εμπιστευόταν τις διαφημιστικές εταιρείες και ήταν ο ίδιος πρωταγωνιστής σε σποτάκια τηλεοπτικά που έγραφε και σκηνοθετούσε ο ίδιος.

Πέθανε το 1989 σε ηλικία 84 ετών από καρδιακή προσβολή, στον ύπνο του. Στα οικονομικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ υπάρχει ειδικό μάθημα για την επιχειρηματικότητα, όπου διδάσκεται η ιστορία του δαιμόνιου Έλληνα παγωτατζή.

Tags
Back to top button