Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Το κόλπο των δισεκατομμυριούχων που τους γλιτώνει από την εφορία για… 1.000 χρόνια

Έρευνα από τη σχολή Wharton του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια αποκαλύπτει, ότι ο μέσος Αμερικανός κληρονομεί περίπου 1.500 δολάρια από τους παππούδες του. Αντίστοιχα, οι super rich μεταβιβάζουν εκατομμύρια στα εγγόνια τους.

Οι οικογένειες, όπως Πρίτζκερ (Hyatt Hotels), Ρίγκλεϊ και Μπέζος αξιοποιούν τα καταπιστεύματα, τα οποία φορολογούνται, μόνο μία φορά, για να μεταβιβάσουν τον πλούτο τους στις επόμενες γενιές. Δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη πρακτική για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις στην οικογένειά τους και να προστατεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία από τους πιστωτές.

Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο - Η αμύθητη περιουσία και η ζωή σαν κοινή θνητή

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, η απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης πρόκειται να μειωθεί στο μισό έως το τέλος του 2025.

Στην πράξη, οι κληρονόμοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία, παρ΄όλα αυτά, απολαμβάνουν τα έσοδα από τα καταπιστεύματα.

Ειδικοί, όπως ο δικηγόρος Κρίστοφερ Ντουλ, ανησυχούν αναφορικά με το μακροπρόθεσμο χρονικό πλαίσιο των καταπιστευμάτων. Πιστεύουν ότι η ιδέα των καταπιστευμάτων που διαρκούν χίλια χρόνια είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και προτείνουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση με διάρκεια 90 έως 100 ετών.

Για πολλούς, η δημιουργία καταπιστευμάτων αντιπροσωπεύει μια στρατηγική διαχείρισης πλούτου. Η εν λόγω πρακτική υποστηρίζει την μεταβίβαση της κληρονομιάς από γενιά σε γενιά προσφέροντας ταυτόχρονα, φορολογικές ελαφρύνσεις.

Tags
Back to top button