Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Το καθόλου… αστρονομικό εισόδημα των αστροναυτών της NASA

Οι δοκιμασίες που περνά κάποιος για να γίνει αστροναύτης της NASA είναι απίστευτα δύσκολες και κακά τα ψέματα δεν μιλάμε για ένα ασφαλές επάγγελμα. Θα περίμενε κανείς πως τουλάχιστον οι απολαβές θα ήταν τεράστιες, όμως σφάλουν όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο. Οι αστροναύτες της NASA είναι απλώς καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τα ποσά που κλείδωσαν για το 2018, θα κερδίζει κάπου μεταξύ 63.600-98.317 δολάρια τον χρόνο. Από 51.600-79.800 ευρώ δηλαδή, αναλόγως αν θα ενταχθεί στο κατώτερο κλιμάκιο GS-12 ή το ανώτερο GS-13, την εμπειρία του και τα τυπικά του προσόντα.

Για να γίνει κάποιος αστροναύτης της NASA οφείλει να είναι αμερικανός πολίτης, να έχει βγάλει πανεπιστήμιο και μάλιστα με πτυχίο θετικής επιστήμης και να έχει και τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στους αιθέρες (ή 1.000 συμπληρωμένες ώρες πτήσης).

Αλλά και η διαδικασία επιλογής μόνο εύκολη δεν είναι. Όπως έχουν υπολογίσει σχετικά, είναι 74 φορές πιο δύσκολη από το να γίνεις δεκτός στο Χάρβαρντ. Για το 2017, για παράδειγμα, η NASA επέλεξε μόλις 12 από τις… 18.300 αιτήσεις!

Tags
Back to top button