Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το “Ισλαμικό Κράτος” αντεπιτίθεται με...άρωμα γυναίκας

Τα δίκτυα και οι ικανότητες του “Ισλαμικού Κράτους” αποτελούν πλέον σκιά της προηγούμενης δύναμης του, όταν κατείχε το ένα τρίτο της Συρίας και του Ιράκ.

Όμως, καθώς το IS επιδιώκει να αντεπιτεθεί και να γίνει ισχυρότερο, φαίνεται να επιστρέφει σε μια τακτική που η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα και κυρίως η...προκάτοχός της, Αλ Κάιντα, κάποτε βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό: την στρατολόγηση γυναικών.

Οι διάφορες τρομοκρατικές ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν γυναίκες για επιθέσεις αυτοκτονίας και εφοδιαστικές επιχειρήσεις. Οι γυναίκες περνούν συχνά από τις δυνάμεις ασφαλείας χωρίς να επιθεωρούνται, λόγω θρησκευτικών ευαισθησιών.

Ιρακινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, λοιπόν, αποκαλύπτουν ότι το IS έχει επανενεργοποιήσει τα αδρανοποιημένα γυναικεία του κύτταρα. Οι δυνάμεις ταχείας αντίδρασης που αναπτύχθηκαν στη λεκάνη Hamrin συνέλαβαν πέντε γυναίκες στις αρχές αυτής της εβδομάδας, αφού αρκετοί κρατούμενοι ομολόγησαν και αποκάλυψαν το πού βρίσκονται.

"Οι γυναίκες μετέφεραν χρήματα, μηνύματα και φαγητό από και προς τα κρησφύγετα του και τις οικογένειες των μαχητών ", δήλωσε ο Συνταγματάρχης Ταχαρ-αλ-Γκαζάλι, διοικητής δυνάμεων ταχείας αντίδρασης στο middleeasteye.net.

"Συνελήφθησαν πέντε γυναίκες πριν από δύο ημέρες, σε συνεργασία με το τμήμα καταπολέμησης του εγκλήματος στην πόλη Sulaiman Bek όπου ζουν οι γυναίκες, και ομολόγησαν" αναφέρεται.

Οι στρατιωτικοί διοικητές στην περιοχή, που εποπτεύουν τις προσπάθειες κατά του ISIS δήλωσαν ότι οι πέντε γυναίκες που κρατούνται, και όλες οι άλλες που είχαν συλληφθεί προηγουμένως, είναι συγγενείς μαχητών του IS και η ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να στρατολογήσει νέα πρόσωπα.

«Αυτές οι γυναίκες είναι όλες νοικοκυρές και συγγενείς των τζιχαντιστών., και ως εκ τούτου είναι εύκολο να προσελκύσουν και να στρατολογήσουν», είπε ο Γκαζάλι.

«Το IS εξαρτάται πάρα πολύ από τις γυναίκες λόγω των τεράστιων περιορισμών πληροφοριών που επιβάλλονται στα μέλη του, περισσότερα από τα οποία έχουν αποκαλύψει την ταυτότητά τους. Η οργάνωση ποντάρει στην ευαίσθητη κατάσταση περί των γυναικών στην ιρακινή κοινωνία για να περάσει ό, τι θέλει ».

Tags
Back to top button