Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το Ιράν «ξύπνησε» το ΝΑΤΟ! Αμερικανικά και γαλλικά πλοία αναχαίτισαν ιρανικούς πυραύλους πάνω από το Ισραήλ-Στέλνουν στρατό στην Μ. Ανατολή

Δύο αντιτορπιλικά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού εκτόξευσαν σχεδόν 10 αναχαιτιστικούς πυραύλους κατά την διάρκεια της χθεσινής πρωτοφανούς ιρανικής πυραυλικής επίθεσης έναντι του Ισραήλ. Αυτό αποκάλυψε κάποιες ώρες νωρίτερα το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου άμυνας αρνήθηκε να αναφέρει τι είδους πυραύλους χρησιμοποίησαν τα αντιτορπιλικά Cole και Bulkeley της κλάσης Arleigh Burke, ενώ δεν διευκρίνισε εάν οι πύραυλοι αεράμυνας αναχαίτισαν με επιτυχία τους ιρανικούς στόχους. Ο εκπρόσωπος εξήγησε βέβαια πως οι εκτοξεύσεις έλαβαν χώρα όσο τα δύο αμερικανικά πλοία έπλεαν στην ανατολική Μεσόγειο.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως εχθές πραγματοποιήθηκε μία τρομερή επίθεση έναντι του Ισραήλ, κατά την οποία εκτοξεύθηκαν σχεδόν 180 βαλλιστικοί πύραυλοι από την Τεχεράνη κατά του εβραϊκού κράτους. Το Ιράν ανέφερε πως πρόκειται για την μαζικότερη επιχείρησή του έναντι της Ιερουσαλήμ.

Οι εκατοντάδες ιρανικοί πύραυλοι έκαναν την νύχτα μέρα πάνω από την ισραηλινή επικράτεια. Κάποια από τα όπλα που εκτοξεύθηκαν ήταν ορατά ακόμη και από την Κύπρο, η οποία απέχει δεκάδες χιλιόμετρα από το Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν βέβαια πως δεν σημειώθηκαν απώλειες από την πυραυλική επίθεση της Τρίτης 1ης Οκτωβρίου.

Και η Γαλλία Αναχαίτισε Πυραύλους;

Σε μία αναπάντεχη εξέλιξη, η Γαλλία πριν λίγες ώρες δήλωσε πως είχε προλάβει να κινητοποιήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στην Μέση Ανατολή για να αντιμετωπίσει την ιρανική απειλή. 

, η Γαλλία συνέδραμε στην επιχείρηση κατάρριψης των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων που στόχευσαν την ισραηλινή επικράτεια. Πηγή της εν λόγω είδησης είναι ένας αξιωματούχους της Γαλλίας, ο οποίος όμως δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την συμμετοχή του Παρισιού στην αναχαίτιση των απειλών.

Παράλληλα, έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες πως γαλλικά πολεμικά πλοία θα πλησιάσουν τον Λίβανο προς υποστήριξη (και εκκένωση) Γάλλων υπηκόων από την χώρα.

Η Γερμανία από την πλευρά της προειδοποιεί για το ξέσπασμα ενός περιφερειακού πολέμου στην Μέση Ανατολή μετά το χθεσινό μπαράζ πυραυλικών εκτοξεύσεων έναντι του Ισραήλ.

 

Tags
Back to top button