Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Το είδος ακουστικών που είναι τα πιο επιβλαβή για την ακοή

Η Άλλα Ζαχάροβα, ωτορινολαρυγγολόγος του κέντρου ιατρικών υπηρεσιών «BestDoctor», σε συνέντευξή της δήλωσε πως τα «ακουστικά κενού» γνωστά κι ως «earplugs» (ακουστικά-ωτοασπίδες), είναι τα πιο επιβλαβή για την ακοή.

Σύμφωνα με την ίδια, τα ακουστικά κενού εφαρμόζονται στο εσωτερικό του πτερυγίου, καλύπτοντας τον έξω ακουστικό πόρο. Χάρη στα ειδικά μαξιλαράκια, κατευθύνουν τον ήχο απευθείας στο τύμπανο, συμπιέζοντας το κερί, το οποίο εισχωρεί βαθύτερα με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα πυκνό τείχος κεριού. Αυτό μειώνει την ακοή και αισθανόμαστε ότι το αυτί μας είναι βουλωμένο.

Επίσης, τέτοια ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν ως μολυσματικό στοιχείο και να οδηγήσουν σε φλεγμονώδεις λοιμώξεις στον έξω ακουστικό πόρο και στο τύμπανο, εξήγησε η Ζαχάροβα.

Τα ακουστικά τύπου earbuds, που απλά στερεώνονται στο πτερύγιο του αυτιού θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνα, ενώ τα ακουστικά κεφαλής είναι τα πιο ασφαλή.

Όπως εξήγησε η ειδικός, τέτοιοι τύποι ακουστικών καλύπτουν το αυτί και μεταδίδουν ομοιόμορφο και λιγότερο πυκνό ήχο στο τύμπανο.

Για να ελαχιστοποιήσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο στην ακοή μας, θα πρέπει να απολυμαίνουμε τα ακουστικά καθημερινά, ανεξάρτητα από τον τύπο, με ένα μαντηλάκι οινοπνεύματος, να αφαιρούμε τα ακουστικά όταν είναι απενεργοποιημένα και να μειώσουμε την έκθεση σε δυνατούς ήχους, συμβούλεψε η ωτορινολαρυγγολόγος Άλλα Ζαχάροβα.

Tags
Back to top button