Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το εργοστάσιό μου έβγαινε σε πλειστηριασμό και μπήκα στην απαγωγή Λεμπιδάκη»

Μέρος της πολυσέλιδης δικογραφίας με τις καταθέσεις των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ένας από τους απαγωγείς παραδέχεται πως πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στην απαγωγή επειδή όπως είπε το εργοστάσιό του έβγαινε σε πλειστηριασμό. «Χρωστάω πάρα πολλά και δέχθηκα να το κάνω», κατέθεσε και πρόσθεσε πως το εργοστάσιο έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Ο δράστης περιέγραψε τις στιγμές που έζησε με τον 53χρονο επιχειρηματία, κάνοντας λόγο για έναν ευγενικό άνθρωπο τον οποίο περιποιούνταν.

Τόνισε ακόμη πως μαζί με έναν συγκατηγορούμενό του ενδιαφέρονταν για τον επιχειρηματία, από τον οποίο είχαν ζητήσει να κάνει τον άρρωστο για να επισπευσθούν οι διαδικασίες επιστροφής πίσω στην οικογένειά του.

«Ο κύριος Μιχάλης μου ζήτησε να τον βοηθήσουμε. Το κίνητρο δεν ήταν πλέον τα λεφτά. Θέλαμε να βοηθήσουμε να πάει ο άνθρωπος στο σπίτι του και στην οικογένειά του. Αυτό που σκεφτήκαμε με τον… ήταν να τον πείσουμε να κάνει τον άρρωστο και να τελειώναμε γρηγορότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν πήγα να κάνω φύλαξη, αντίκρισα ένα άγνωστο προς εμένα άτομο και ήταν ο κύριος Λεμπιδάκης. Το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο Λεμπιδάκη γι’ αυτό που έκανα. Την πρώτη φορά έκατσα στο σπίτι δύο μέρες. Όταν τον αντίκρισα, ήταν δεμένος με μία χειροπέδα στο αριστερό του χέρι. Του έλυσα το χέρι και με ρώτησε αν φοβάμαι μη φύγει και του απάντησα όχι. Τον ρώτησα πώς τον λένε και μου είπε πως είναι ο Λεμπιδάκης που έχει τα πλαστικά Κρήτης. Μετά από δύο μέρες ήταν να φύγω και δεν ήθελα να ξαναγυρίσω. Απλώς ο κύριος Λεμπιδάκης ήταν τόσο ευγενικός και με έβαλε σε ένα δίλημμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκ των κατηγορουμένων, όπως προκύπτει από τη δικογραφία.

«Γι’ αυτόν το λόγο έκατσα μαζί του επτά μέρες. Τον λυπόμουν και του πρότεινα να κάνει τον άρρωστο και να πει ότι είχε ειλεό μήπως και επισπευσθεί η διαδικασία απελευθέρωσής του», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή.

Δεν διστάζει ακόμη να περιγράψει τις στιγμές που δεν άντεχε άλλο να βρίσκεται στη φύλαξη του γνωστού επιχειρηματία, γεγονός το οποίο εξήγησε στον έναν από τους απαγωγείς. Τότε έλαβαν την απόφαση να βρουν κάποιον… νεοσύλλεκτο για να τον προσέχει γιατί δεν υπήρχαν άλλα άτομα. «Είπα στον… ότι είχα ένα φίλο στη Θεσσαλονίκη και μου έβγαλε εισιτήρια και πήγα και τον βρήκα. Του είπα τι θέλω και τον έφερα στο Ρέθυμνο για να προσέξει τον Λεμπιδάκη», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Tags
Back to top button