Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το ελληνικό προϊόν που οι Γερμανοί αποκαλούν «λευκό χρυσό»

Είναι το ελληνικό προϊόν που το 90% της παραγωγής του καταλήγει στη γερμανική αγορά. Ο λόγος για τα σπαράγγια.

Ένας Γερμανός καταναλώνει κατά μέσο όρο 1,7 κιλά σπαράγγια τον χρόνο, τα λευκά και όχι τα πράσινα που είναι ευρέως γνωστά στην Ελλάδα.

Είναι τόσο διαδεδομένα που η τιμή τους αυξήθηκε κατά 15% μέσα σε ένα χρόνο. Η τιμή του υπολογίζεται περίπου 3,5 ευρώ τα 350 γραμμάρια.

Οι Έλληνες αγρότες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα παράγουν σπαράγγια, και στράφηκαν σε αυτή την καλλιέργεια, γιατί είδαν το προϊόν τους να έχει τεράστια ζήτηση για εξαγωγές.

Είναι δύσκολη καλλιέργεια γιατί επηρεάζεται άμεσα από τον καιρό, και δεν μπορεί να αποθηκευθεί σε ψυγεία. Πρέπει να μεταφερθεί κατευθείαν μετά τη συγκομιδή.

Οι Γερμανοί έχουν πάθει μανία με τα σπαράγγια, αφού σύμφωνα με το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κέντρο Διατροφής είναι και πιο υγιεινά και καλύπτουν το 80% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C και Ε.

Tags
Back to top button