Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το “Blue Whale Challenge” δεν είναι παιχνίδι

Όσο γελοίο ή απίθανο μπορεί να φαίνεται το ότι κάποιος/-α συμμετέχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι η εφηβεία είναι μία αρκετά «ταραγμένη» περίοδος της ζωής ενός ανθρώπου. Οι τεχνολογικές εξελίξεις προσθέτουν μία νέα διάσταση στην εφηβική ζωή, η οποία αποτελεί ακόμη μία πρόκληση για τους γονείς.


Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι από την ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, «αν ανησυχείτε για ένα παιδί ή έφηβο, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μην φοβηθείτε να μιλήσετε μαζί του για αυτά που θεωρείτε δύσκολα θέματα: τα συναισθήματά του, το σχολικό εκφοβισμό, το επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο, την αυτοκτονία. Ρωτήστε τι σκέφτονται, συζητήστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χωρίς κριτική διάθεση και ακούστε ανοιχτά τι έχουν να πουν, ελάτε στη θέση τους και συνειδητοποιήστε την αλήθεια των συναισθημάτων και των σκέψεων τους.

Εάν ανησυχείτε για κάποιον/-α φίλο/-η σας, μην προσπαθήσετε να τον/την βοηθήσετε μόνοι σας.  Χρειάζεται να μιλήσετε σε κάποιον ενήλικο που να εμπιστεύεστε ώστε να διαφυλάξει ότι ο/η φίλος/-η σας θα λάβει  την κατάλληλη υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Αν αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει κάποιος για να το εκμυστηρευτείτε, καλέστε στο 1018 – μην το περνάτε μόνοι σας.

Κάποια από τα πιο κοινά,  προειδοποιητικά σημάδια είναι:

–      Τα παιδιά/έφηβοι εμφανίζουν μυστικοπαθή συμπεριφορά ιδιαίτερα σχετικά με τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο


–      Περνάνε υπερβολικό χρόνο στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βαθμό που παραμελούν άλλες δραστηριότητες

–      Αλλάζουν ή κρύβουν την οθόνη του υπολογιστή τους όταν πλησιάζει κάποιος

–      Αποσύρονται ή θυμώνουν μετά τη χρήση του διαδικτύου ή την αποστολή μηνυμάτων

–      Έχουν πολλούς νέους αριθμού τηλεφώνου ή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη συσκευή τους.

Αν ένας έφηβος/-η, γονέας ή άλλος/-η ενδιαφερόμενος/-η ανησυχεί και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλέσει τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία – 1018.  Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αστική χρέωση. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.

iatropedia.gr

Tags
Back to top button