Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Τίτλοι τέλους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης – Έμεινε με τη «χαρά» η Ελλάδα!

Χωρίς να προλάβει τελικά να επωφεληθεί η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τερματίζει το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης.

Η Ελλάδα περίμενε πως και πως να ενταχθεί, αλλά έμεινε με τη… χαρά, αφού η ΕΚΤ προανήγγειλε τη λήξη του στο τέλος Δεκεμβρίου 2018.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (13.12.2018) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να σταματήσει τις καθαρές αγορές ομολόγων (γνωστό και ως πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE) στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η ΕΚΤ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, αναμένει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και σε κάθε περίπτωση για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί η συνεχής σταθερή σύγκλιση του πληθωρισμού σε επίπεδα κάτω από το 2% μεσοπρόθεσμα.

Tags
Back to top button