Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Κόντε για τη Λιβύη: Τι συζητήθηκε

Τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στη Λιβύη είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζεζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε το ενδιαφέρον της Μόσχας για τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρώμη.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έλαβε χώρα, κατόπιν πρωτοβουλίας της ιταλικής κυβέρνησης.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής των αποφάσεων της Διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου, η οποία έλαβε χώρα στις 19 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος Πούτιν, μάλιστα, υπογράμμισε τη σημασία του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Εκφράστηκε το ενδιαφέρον για τη συνεχιζόμενη συνεργασία, με στόχο την επίτευξη μίας μακροπρόθεσμης ομαλοποίησης της κατάστασης στη Λιβύη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου - μεταξύ άλλων - αποφάσισε την κατάπαυση του πυρός, την απαγόρευση πώλησης όπλων, αλλά και την έναρξη πολιτικών διαπραγματεύσεων για την οριστική επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011 και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι. Έκτοτε, διοικείται από δύο αντιμαχόμενες κυβερνήσεις:

Την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) - υπό τον πρόεδρο Φαγέζ αλ Σάρατζ - η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και ελέγχει την Τρίπολη και τις δυτικές επαρχίες.

Τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) - με έδρα τη Βεγγάζη - ο οποίος ελέγχει περίπου τα 2/3 της λιβυκής επικράτειας και υποστηρίζεται από το Κοινοβούλιο της χώρας.

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο στρατηγός Χαφτάρ κήρυξε την έναρξη της τελικής επιχείρησης για την κατάληψη της πρωτεύουσας, Τρίπολης, και την εκδίωξη της «παράνομης κυβέρνησης του GNA».

Tags
Back to top button