Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Σι Τζινπίνγκ: Τι συζήτησαν για Ουκρανικό και Μέση Ανατολή

Η κρίση στη Μέση Ανατολή και το Ουκρανικό βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας και ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα του για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Ο πρόεδρος Μακρόν ενημέρωσε τον Κινέζο πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες της Γαλλίας που αποσκοπούν στην ειρήνη και στην ασφάλεια της περιοχής, στη μάχη κατά του συνόλου των τρομοκρατικών οργανώσεων, στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον αστικό πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας και στη δρομολόγηση μίας πολιτικής διαδικασίας με στόχο τη δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή που θα μπορούν να ζουν με ασφάλεια και ειρήνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στην περιοχή. Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε εξάλλου και την υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία, έναντι της επιθετικότητας της Ρωσίας, αλλά και την ανησυχία του για τη στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα. Ο Γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ζήτησε από τις κινεζικές αρχές να διατηρήσουν δίαυλους διαλόγου με το Κίεβο.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και για το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και σύμφωνα με το Ελιζέ η Κίνα δεσμεύτηκε να μην χρηματοδοτεί πλέον μονάδες εξαγωγής άνθρακα στο εξωτερικό αλλά και να προχωρήσει στη σταδιακή μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην επικράτεια της.

Τέλος, ενόψει της 60ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και τη Γαλλία οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να διατηρήσουν τη δυναμική που δημιουργήθηκε μετά την τελευταία επίσκεψή του Μακρόν στο Πεκίνο. Η γαλλική πλευρά επισήμανε ότι στο οικονομικό επίπεδο το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς θα πρέπει να συνοδευτεί από τη δημιουργία ίδιο συνθηκών ανταγωνισμού ανάμεσα στις κινεζικές και τις ξένες επιχειρήσεις.

Tags
Back to top button