Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι τρέχει με Μενδώνη... Σκόπια; Προσπαθεί να «κουκουλώσει» το θέμα με την άδεια σε ΜΚΟ

Ερωτήματα συνεχίζουν να προκύπτουν για την εγγραφή στο μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού της οργάνωσης των σκοπιανοφρόνων, που είχαν ως σκοπό τη διάδοση της «μακεδονικής γλώσσας» εντός της ελληνικής επικράτειας και επιδίωκαν να… εισπράξουν επιχορηγήσεις προκειμένου να το κάνουν με έξοδα του Έλληνα πολίτη.  Συγκεκριμένα, η αίτηση της ΑΜΚΕ «Κρίστε Μισίρκοβ» στο μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου Πολιτισμού έγινε, όπως η ίδια η εταιρία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 22 Απριλίου του 2021 και η έγκριση δόθηκε στις 10 Μαΐου.

Μενδώνη και Πατούλης επιτηρούν τις εργασίες στον Ναό του Ολυμπίου Διός

Όπως όμως αναφέρεται στη σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού για τις επιχορηγήσεις για το 2021, υπήρχε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Δικαίωμα επιχορήγησης είχαν φορείς οι οποίοι ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληγε στις 22 Φεβρουαρίου (με έναρξη στις 7 Ιανουαρίου), ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2021. Αυτή ήταν και η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές στο Μητρώο. Όμως η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, όπως είδαμε, έκανε σε ύστερη ημερομηνία την εγγραφή της στο Μητρώο, προκαλώντας έκπληξη σε εκπροσώπους άλλων οργανισμών που… πάλευαν να προλάβουν τις ημερομηνίες!

Ακόμη κι αν υποθέσει κανείς ότι τελικά οι φιλοσκοπιανοί δεν είχαν ενδιαφέρον να επιχορηγηθούν -πράγμα δύσκολο, καθώς ο κύριος λόγος εγγραφής στο συγκεκριμένο Μητρώο είναι αυτές οι επιχορηγήσεις-, αλλά απλώς ήθελαν να «νομιμοποιήσουν» τις προσπάθειές τους, ως ανήκοντες στο Μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού, παραμένει το ερώτημα γιατί εγκρίθηκε αυτή τους η αίτηση, στο συγκεκριμένο μάλιστα χρονικό σημείο.

Το καλό σενάριο είναι να ήλπιζαν στις επιδοτήσεις της… επόμενης χρονιάς, ενώ το κακό είναι πολύ χειρότερο. Να αποκαλύφθηκε απλώς η διαδικασία μιας «κατ’ εξαίρεση» εγγραφής που ως σκοπό είχε να επιτρέψει στους σκοπιανόφρονες να εγείρουν πολιτικά ζητήματα.

Tags
Back to top button