Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν πίνουμε πολύ νερό

Υπάρχουν εκείνοι που δεν πίνουν αρκετό νερό, με τα γνωστά συνεπακόλουθα της αφυδάτωσης του οργανισμού τους.


Υπάρχουν, όμως και εκείνοι που το παρακάνουν με το νερό και η υπέρ-ενυδάτωση, μπορεί να αποδειχθεί επίσης επιβλαβής για τον οργανισμό. «Μερικοί άνθρωποι είναι κατά κάποιον τρόπο εθισμένοι με το νερό, με αποτέλεσμα να προκληθεί μία ανισορροπία των ηλεκτρολυτών από την υπερβολική πρόσληψη, γνωστή και ως υπονατριαιμία», τονίζει o dr. Christopher Calapai.

Η χρόνια υπονατριαιμία σχετίζεται με επιπλοκές, όπως η ναυτία, ο εμετός, ο πονοκέφαλος, η κόπωση, η ευερεθιστότητα και η αδυναμία, ενώ η οξεία υπονατριαιμία μπορεί να προκαλέσει ακόμη και επιληπτικές κρίσεις και έντονους πονοκεφάλους, τονίζουν οι ειδικοί. Βέβαια, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς οι περιπτώσεις υπονατριαιμίας δεν είναι συχνές.

Αυτοί που κινδυνεύουν κυρίως από την υπερκατανάλωση νερού, είναι οι αθλητές γι’ αυτό και η υπονατριαιμία της άσκησης (ή αθλητική υπονατριαιμία) αποτελεί ένα γνωστό φαινόμενο στο χώρο της Ιατρικής. Η αθλητική υπονατριαιμία διαπιστώνεται όταν τα νεφρά καταπονούνται υπερβολικά από τη μεγάλη ποσότητα υγρών που εισέρχονται στον οργανισμό, αδυνατώντας να τη διαχειριστούν αποτελεσματικά.

Τα συμπτώματα της υπονατριαιμίας:


  • Ζαλάδα και τάση λιποθυμίας
  • Ναυτία
  • Αύξηση του βάρους κατά τη γυμναστική
  • Τάση προς έμετο
  • Πονοκέφαλος
  • Πνευματική σύγχυση
  • Ευερεθιστότητα
  • Και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, επιληπτική κρίση.

Οι ειδικοί, λοιπόν, τονίζουν ότι είναι σημαντικό να ακούμε το σώμα μας και να πίνουμε νερό, όταν διψάμε.

Tags
Back to top button