Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τι πρέπει να κάνετε αν πατήσετε αχινό;

Κι αν ακόμη σας έχει συμβεί πολλές φορές, είναι πάντα εξίσου επώδυνο όσο και την πρώτη φορά.


Ο λόγος για… τη στιγμή που νιώθετε τα αγκάθια του αχινού να εισέρχονται βαθιά μέσα στο πέλμα σας, την αδυναμία να «πατήσετε» το πόδι σας σε οποιαδήποτε επιφάνεια και, φυσικά, το ανυπόφορο συναίσθημα του ότι αυτή τη στιγμή μέσα στη φτέρνα και τα δάχτυλά του ποδιού σας υπάρχουν δεκάδες μικρά ή μεγαλύτερα αγκάθια.

Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Το να έρχεστε σε επαφή με αχινό είναι από τις πλέον δυσάρεστες συναντήσεις που μπορεί να έχετε στις θαλασσινές σας εξορμήσεις. Και η αλήθεια είναι ότι είναι λιγότερο σπάνια απ’ όσο θέλατε. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να γίνει αιτία να χαλάσουν οι καλοκαιρινές σας αποδράσεις ή διακοπές.

Παρά τον πρώτο αίσθημα πανικού που μπορεί να αισθανθείτε, προσπαθήστε να ανακτήσετε την ψυχραιμία σας (ειδικά αν είστε μόνη) και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα με το που επιστρέψετε στο σπίτι.


Αρχικά, βυθίστε το σημείο που έχει πληγεί για 30 με 90 λεπτά μέσα σε όσο πιο ζεστό νερό αντέχετε. Αυτό θα βοηθήσει ώστε ο πόνος να μειωθεί.

Στην συνέχεια, οπλιστείτε με ένα τσιμπιδάκι και πολλή υπομονή για να αφαιρέσετε τα αγκάθια. Αφού αφαιρέσετε όσα περισσότερα μπορείτε απλώστε κρέμα ξυρίσματος στην πληγείσα περιοχή και περάστε την από πάνω, απαλά, με ένα ξυραφάκι.

Ολοκληρώστε τη διαδικασία πλένοντας το σημείο με σαπούνι και άφθονο νερό και αποφύγετε να «κλείσετε» την πληγή τοποθετώντας πάνω σε αυτή χανζαπλάστ.

Μην ανησυχείτε για τα εναπομείναντα αγκάθια καθώς θα τα «διώξει» οργανισμός με το πέρασμα των ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε ερυθρότητα ή πύον, συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας!

Tags
Back to top button