Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Τι να προσέξει στη διατροφή της η μητέρα που θηλάζει

Το μητρικό γάλα περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη του βρέφους για αυτόν το λόγο ο μητρικός θηλασμός αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης του βρέφους.

Από την άλλη, ο θηλασμός συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία της μητέρας και του βρέφους, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια του θηλασμού, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς μέσω αυτής, προσλαμβάνονται τόσο η απαραίτητη ενέργεια, όσο και τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Παράλληλα, οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας μπορούν να μεταβάλλουν και τη γεύση του μητρικού γάλακτος, γεγονός που έχει φανεί ότι εμπλέκεται στη διαμόρφωση των γευστικών προτιμήσεων του παιδιού.

Συνεπώς, οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να ακολουθούν ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία.

Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η έκθεση του βρέφους σε διαφορετικές οσμές και γεύσεις, γεγονός που μπορεί μελλοντικά να διευκολύνει την αποδοχή νέων τροφών που θα προστεθούν στο διαιτολόγιό του.

Επιπλέον, η ποικιλία στη διατροφή της μητέρας μπορεί να συμβάλλει και στην πρόληψη της εμφάνισης αλλεργιών, καθώς, μέσω του μητρικού γάλακτος, ο οργανισμός του βρέφους αποκτά σταδιακά ανοχή στις τροφές που καταναλώνονται.

Πηγή:

Tags
Back to top button