Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Τι να κάνετε για να περάσουν εύκολα οι...«δύσκολες μέρες»

Tο καλοκαίρι υπάρχουν πολύ συχνά διαταραχές στην έμμηνο ρύση των γυναικών. Φαίνεται ότι οι ελεύθερες και ξέγνοιαστες μέρες του καλοκαιριού δημιουργούν πρόβλημα στην φυσιολογική πορεία της εμμήνου ρύσεως.

Δυσμηνόρροια (πόνος στο κάτω μέρος της κοιλίας την πρώτη ή δεύτερη μέρα της εμμήνου ρύσεως) είναι συχνό σύμπτωμα στις γυναίκες και κυρίως στις νεαρές ηλικίες (περίπου 30-40%). Παρατηρήθηκε η αύξηση της δυσμηνόρροιας μετά την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία όμως μετά την πάροδο κάποιων μηνών εξαφανίζεται.

Τα αίτια, όπως ανέφερε και η γυναικολόγος Μπέμπη Μαργαρίτα, μπορεί να είναι ψυχολογικά και να έχουν άμεση σχέση με την ψυχική διάθεση των γυναικών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που εναλλάσσεται με την είσοδο του φθινοπώρου.

Συνήθως, κλασικά αναλγητικά, σπασμολυτικά και αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων με θετικό αποτέλεσμα στην ψυχική διάθεση της γυναίκας. Επιπλέον φαίνεται ότι η λήψη αντισυλληπτικών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου (πιθανή αύξηση ελεύθερων ερωτικών επαφών) περιορίζει τα συμπτώματα της μετακαλοκαιρινής δυσμηνόρροιας.

Τόσο η λήψη των αντισυλληπτικών όσο και το φαινόμενο της δυσμηνόρροιας χρειάζονται περαιτέρω ιατρική εξέταση.

Πηγή: iatropedia

Tags
Back to top button