Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τι είναι τελικά αυτό το λευκό υγρό που βγάζει ο σολομός;

Αποκλείεται να μην έχεις αναρωτηθεί! Μπορεί να είναι λίγο…αηδιαστικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι το λευκό αυτό υγρό είναι απολύτως άκακο. Και όχι, αντίθετα με ό, τι πιθανόν πιστεύεις, δεν πρόκειται για λίπος…


Η συγκεκριμένη ουσία ονομάζεται θρομβωμένη πρωτεΐνη ή αλλιώς αλβουμίνη. Ωθείται έξω από τις μυϊκές ίνες του ψαριού κατά το μαγείρεμα και στη συνέχεια πήζει στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τον Donald Kramer, καθηγητή επιστήμης των θαλασσινών στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς εάν δεις το συγκεκριμένο υγρό, καθώς εμφανίζεται ανεξάρτητα από την μέθοδο μαγειρέματος που χρησιμοποιείς και δεν είναι καθόλου βλαβερό για την υγεία.

Σύμφωνα ωστόσο με την τηλεοπτική εκπομπή, “America’s Test Kitchen”, υπάρχει τρόπος να περιορίσεις την εμφάνισή του. Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή υποστηρίζει πως εάν αφήσεις το ψάρι για δέκα λεπτά σε ένα μείγμα από νερό και αλάτι (ένα κ.γλ αλάτι για κάθε κούπα νερού), η ποσότητα του λευκού αυτού υγρού μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλάτι διαλύει εν μέρει τις μυϊκές ίνες κοντά στην επιφάνεια της σάρκας, με αποτέλεσμα όταν μαγειρεύονται να συμπυκνώνονται χωρίς να συστέλλουν και να συμπιέζουν την αλβουμίνη.

«Δοκιμάσαμε τη μέθοδο αυτή στα άσπρα ψάρια (συμπεριλαμβανομένου του μπακαλιάρου) καθώς και στον λιπαρότερο σολομό και είδαμε μια δραματική βελτίωση και στα δύο. Το σύντομο μούλιασμα καρίκευσε και το εξωτερικό του ψαριού, καθιστώντας περιττό το αλάτισμα πριν το μαγείρεμα», υποστήριξε χαρακτηριστικά το America’s Test Kitchen.

olivemagazine


Tags
Back to top button