Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Τί επιπτώσεις έχει ο σχολικός εκφοβισμός στη ψυχική υγεία των παιδιών μελλοντικά;

Mια από τις χειρότερες μορφές βίας είναι αυτή του σχολικού εκφοβισμού στα παιδιά και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον τους!

Έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε ότι ο εκφοβισμός κατά τη διάρκεια της εφηβείας μπορεί να είναι βασική αιτία για τις περιπτώσεις της κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής.

Εκφοβισμός (bullying) και κατάθλιψη - Συγκεκριμένα, όπως αποδείχτηκε, τα άτομα που βίωσαν εκφοβισμό σε ηλικία 13 ετών είχαν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν κλινική κατάθλιψη σε ηλικία 18 ετών, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν είχαν πέσει ποτέ θύμα εκφοβισμού.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τον εκφοβισμό με συμπτώματα κατάθλιψης σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Και μερικές μακροχρόνιες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι θύματα αυτής της επιθετικότητας κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να έχουν μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σχετική έρευνα

Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Psychiatry έδειξε αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους στην ενήλικη ζωή μεταξύ των θυμάτων του εκφοβισμού και ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων που και είχαν δεχθεί, αλλά και είχαν διαπράξει κινήσεις εκφοβισμού.

Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην τελευταία έρευνα δείχνουν ότι περίπου το 15% των θυμάτων εκφοβισμού είχαν κατάθλιψη μέχρι να φτάσουν τα 18 χρόνια σε σύγκριση με το 5% εκείνων των ατόμων που δεν είχαν υποστεί εκφοβισμό. Αυτό είναι ένα νούμερο που δείχνει τριπλασιασμό (300%) αύξηση στην πιθανότητα ένας ενήλικας να εκδηλώσει συμπτώματα κατάθλιψης, αν έχει πέσει θύμα εκφοβισμού ως έφηβος!

Πηγή: iatropedia

Tags
Back to top button