Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Τι έχει προκαλέσει το δέος των Τούρκων ερευνητών κοντά στην Αγ. Σοφία στην Πόλη; (φωτό)

Τα τούνελ που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες, είναι τα περισσότερα 1600 ετών και άρχισαν να σκάβονται τον τέταρτο αιώνα πριν και μετά την ανακήρυξη της Πόλης ως πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ένα απίστευτο σύμπλεγμα υπογείων τούνελ που συχνά συνδέουν υπογείως γνωστούς ιερούς ναούς της Κωνσταντινούπολης όπως κάτω από την Αγία Σοφία, έχουν προκαλέσει το δέος των Τούρκων ερευνητών που συνεχώς ανακαλύπτουν νέους διάδρομους σε αυτόν τον υπόγειο λαβύρινθο.

Πολλά από αυτά χρησίμευαν σαν αποθήκες νερού, άλλα σαν καταφύγια και άλλα σαν μυστικοί δρόμοι διαφυγής καθώς πολλά τούνελ συνδέονταν με υπόγεια κατοικιών ενώ για πολλά ακόμα ερευνάται ο ρόλος τους στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης.

Tags
Back to top button