Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αποκαλύπτει η έκθεση της Moody’s για το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας- Ποια είναι τα «αγκάθια» για την οικονομία της χώρας

To αξιόχρεο της Ελλάδας (Β1) στηρίζεται από τη «μέτρια» οικονομική ισχύ της χώρας, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’sστην περιοδική αξιολόγησή του. Όπως αναφέρει ο οίκος, η ανακοίνωσή του αυτή δεν αποτελεί κάποια δράση πιστοληπτικής αξιολόγησης και δεν αποτελεί ένδειξη για τον αν είναι πιθανή μία τέτοια δράση στο άμεσο μέλλον.


Το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας, σημειώνει ο Moody’s, αντανακλά το υψηλότερο επίπεδο πλούτου της σε σχέση με χώρες που έχουν αντίστοιχο αξιόχρεο και τη μέτριου μεγέθους οικονομία της με μέτριο επίπεδο διαφοροποίησης, τα οποία αντισταθμίζονται από την ακόμα σημαντική αβεβαιότητα για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των δυσμενών δημογραφικών δεδομένων και των χαμηλών ποσοστών επενδύσεων και αποταμιεύσεων.

Η «μέτρια (-)» θεσμική ισχύς της Ελλάδας λαμβάνει υπόψη τις ακόμα αδύναμες επιδόσεις σχετικά με το κράτους δικαίου, την αποτελεσματικότητα του κράτους και τον έλεγχο της διαφθοράς, όπως μετρώνται από τους δείκτες διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, που αντισταθμίζονται από τη βελτίωση στο ιστορικό της νομοθέτησης και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. «Η χαμηλή (+)» δημοσιονομική ισχύς αντανακλά το πολύ υψηλό βάρος του δημόσιου χρέους που αντισταθμίζεται από μία ευνοϊκή διάρθρωσή του με πολύ χαμηλά επιτόκια και πολύ μεγάλες περιόδους αποπληρωμής. «Η υψηλή (+)» ευπάθεια στον κίνδυνο γεγονότων (event risk) προκύπτει από τους κινδύνους του τραπεζικού τομέα, αναφέρει ο οίκος.

Tags
Back to top button