Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Θηριωδίες Ταλιμπάν: Αναζητούν "πόρτα-πόρτα" τους "εχθρούς" τους και τους εκτελούν

Σε βίαιες, σκοταδιστικές και απολυταρχικές πρακτικές εξακολουθούν να επιδίδονται οι Ταλιμπάν, παρά τις δηλώσεις εφησυχασμού, με τις οποίες δημιούργησαν ένα απατηλό αφήγημα, προβάλλοντας υποτιθέμενη διάθεση για συνεργασία με εύρος δυνάμεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ηνωμένων Εθνών, η ισλαμιστική οργάνωση εξαπολύει επιθέσεις ενάντια σε πρώην στρατιώτες και υπαλλήλους της κυβέρνησης που ανατράπηκε. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν φαίνεται οι μαχητές των Ταλιμπάν να φτάνουν στο σημείο να βάζουν με τη βία νεαρούς στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων. 

Υπάρχουν απίστευτες αναφορές, συγκεκριμένα, ότι οι μαχητές ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους λεγόμενους εχθρούς, οποιονδήποτε, δηλαδή, υπήρξε συνεργάτης της προηγούμενης κυβέρνησης ή των ΗΠΑ

Αξιωματούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν βασανιστεί, φυλακιστεί, ενώ άλλοι έχουν ακόμη βρεθεί και νεκροί

Οι άντρες, που υφίστανται το μαρτύριο και μπαίνουν χωρίς τη θέλησή τους στο πορτ-μπαγκάζ, προέρχονται, κυρίως, από την αντιστασιακή ομάδα στο Παντζσίρ, που παραδοσιακά πολεμά εδώ και χρόνια τους Ταλιμπάν. 

Μια εβδομάδα έχει περάσει από τότε που οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι έπεσαν τα «λιοντάρια του Παντζσίρ» και κατέλαβαν την επαρχία, γεγονός που σηματοδότησε την πλήρη κατάληψη του Αφγανιστάν από την ισλαμιστική οργάνωση. 

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο προδίδουν την ηδονή που έχουν αντλήσει οι Ταλιμπάν από την αναρρίχηση στην εξουσία. Δεν έχασαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον αμερικανικό εξοπλισμό, έχοντας στη διάθεσή τους όπλα διαφόρων ειδών, ενώ εκπαιδεύουν «νεοσύλλεκτους» για να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας «στο όνομα του Αλλάχ».

Αποκαλύπτεται, ακόμη, από οπτικό υλικό ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων ότι στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης έχουν καταλάβει... πολυτελή βίλα με σπα, εντυπωσιακό κήπο με σπάνια είδη φυτών, όπως και ενυδρεία ψαριών.

Σε μια σκοτεινή ζώνη μοιάζει να μπαίνει, την ίδια ώρα, το ζήτημα των ελευθεριών των γυναικών. Κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου, οι Ταλιμπάν είχαν δηλώσει ότι οι γυναίκες θα έχουν δικαιώματα σε μόρφωση και εκπαίδευση.

Στη συνέχεια όμως ήχησαν δηλώσεις σκοταδισμού από την οργάνωση οτι η γυναίκα έχει έρθει στον κόσμο αποκλειστικά και μόνο για να γεννά, όχι για να λαμβάνει μέρος στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, απόφασίστηκε από την οργάνωση η χρήση χιτζάμπ για τις γυναίκες και η φοίτηση σε διαφορετικές αίθουσες από τους άντρες για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι μελλοντικοί βομβιστές αυτοκτονίες

Στο μικροσκόπιο έχει μπει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν όπως και η επόμενη μέρα.

Οι Ταλιμπάν εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα αμερικανικά οπλικά που έχουν μείνει πίσω.

Στον εξοπλισμό που κατέχουν περιλαμβάνονται στολές παραλλαγής, ειδικά γυαλιά για το βράδυ, καραμπίνες Μ4 και τυφέκια M16.

Για πολεμική δράση σε κοντινή απόσταση, είναι οπλισμένοι με πιστόλια Γκλοκ και πιστόλια 1911.

Ομάδα μαχητών της οργάνωσης, με υψηλή θέση, έχουν στήσει ειδικό «σχολείο» προκειμένου να εκπαιδεύσουν παιδιά να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας, μακελάρηδες δηλαδή ικανούς να εξουδετερώσουν τον εχθερό.

Αφγανιστάν: Ο Αντόνιο Γκουτέρες κρίνει «πολύ σημαντικό» να συζητήσει με τους Ταλιμπάν

Oι φανατικοί, όσοι θέλουν απεγνωσμένα να μοιάσουν στους τζιχαντιστές, επιθυμούν να λάβουν αυτού του είδους την εκπαίδευση, δηλώνοντας με την πράξη αυτοκτονίας την πίστη τους.

Οι μισοί περίπου από τους «σκληρούς» μαχητές των Ταλιμπάν είναι αφοσιωμένοι στην εκπαίδευση νεαρών, ενώ χρησιμοποιούν αμερικανικά οπλικά συστήματα.

Η εκπαίδευση, για να εξελιχθεί κανείς σε βομβιστή αυτοκτονίας, διαρκεί από 40 ημέρες μέχρι έξι μήνες, ενώ περιλαμβάνει σκληρά στρατιωτική δράση, μαθήματα πάνω στη θρησκεία, όπως και πρακτική πάνω στον χειρισμό όπλων.

Tags
Back to top button