Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 19χρονου από τη Συρία και ενός 17χρονου από το Ιράκ, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (22 Οκτωβρίου).
Η επίθεση στην Α’ Προβλήτα
Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από καταγγελία για πράξεις γενετήσιας φύσης που φέρονται να διαπράχθηκαν το βράδυ της Τρίτης (21 Οκτωβρίου).
Τα περιστατικά έλαβαν χώρα σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών μέσα σε υπαίθριο χώρο της Α’ Προβλήτας Θεσσαλονίκης.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Ο 19χρονος Σύρος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 337 του Ποινικού Κώδικα («Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας»),
ενώ ο 17χρονος Ιρακινός για παράβαση του άρθρου 338 («Κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη»).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει την προανάκριση, αναζητείται και τρίτο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
Σοκάρουν τα συνεχή περιστατικά
Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σειρά υποθέσεων σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων, που προκαλούν έντονη ανησυχία στην κοινή γνώμη και στις αρχές της πόλης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.